Rețete rapide pentru Faza de Consolidare Dukan
Dacă te-ai încumetat să urmezi dieta Dukan și ai trecut cu bine de primele două etape – de altfel cele mai restrictive și dificile, ai motive serioase să jubilezi. Ai scăpat de ce a fost mai greu și ai o siluetă nouă cu care te poți mândri. Acum nu-ți rămâne decât să te relaxezi un pic și să-ți îmbogățești caietul cu noi rețete pentru dieta Dukan. Din fericire, există o mulțime de rețete pentru faza de consolidare Dukan, pline de savoare și ușor de preparat.
04.02.2021
Timp estimat de citire:
6 minute, 25 secundeDieta Dukan este una dintre cele mai faimoase cure de slăbire din câte au existat. Chiar dacă în ultimii ani popularitatea ei a mai pălit, se află în continuare în topul dietelor și opțiunilor persoanelor gurmande, care urmăresc o scădere în greutate substanțială. Și asta pentru că, deși impune anumite restricții, spre deosebire de alte abordări dietetice, permite consumul unor adevărate delicii culinare. Multe rețete din dieta Dukan par să fie inspirate din bucătăria gourmet. De aici și succesul ei răsunător. Unde s-a mai pomenit să fii la regim și să trebuiască să mănânci frigărui, friptură de vită, scoici, creveți la grătar?!
Rețete rapide și cu puține calorii pentru dieta Dukan – Consolidare
După primele două etape, în care consumul se axează mai mult pe proteine pure (carne, pește, fructe de mare, ouă, lactate degresate), în cea de-a treia fază te poți bucura de revenirea în meniu a carbohidraților. Desigur, într-o cantitate încă moderată, pentru a nu da peste cap metabolismul.
Sunt nenumărate rețete pentru faza de consolidare Dukan, care vin să satisfacă și nevoia de carbohidrați a organismului, care e ceva mai pronunțată în această perioadă, și papilele gustative. Îți prezentăm în continuare câteva exemple. Se fac simplu și rapid. Ceea ce și mai grozav, e că poți prepara aceste rețete din faza de consolidare Dukan și următoarea etapă, cea de stabilizare, dar și după încheierea dietei.
Rețetă 1 Dukan – Consolidare: Rulouri de vinete
Este una dintre acele rețete din dieta Dukan pe care le vei îndrăgi pe loc. Dincolo de faptul că se prepară rapid și e plină de savoare, mai are un atu. Îți poate astâmpăra pofta de lasagna sau de musaca, fără a-ți periclita planurile privind dieta. Poate fi o opțiune excelentă atât ca garnitură, cât și ca fel principal. Pentru un plus de proteine, poți oricând adăuga niște carne de vită tocată.
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- 1 vânătă mare
- 450 g de brânză ricotta degresată
- 115 g de brânză mozzarella degresată
- ½ de conservă de roșii tăiate cubulețe
- 2 linguri dintr-un amestec de ierburi italienești
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
- Taie vânăta în felii, pe lung. Așază fâșiile de vânătă pe o tavă tapetată cu foaie de copt și pulverizează-le cu un spray de gătit. Dă tava la cuptorul preîncălzit la 180 °C, timp de 10 minute, apoi întoarce vinetele pe cealaltă parte. Gătește-le în continuare până ce se rumenesc ușor. Timpii de gătit pot varia în funcție de fiecare cuptor.
- Într-un castron, amestecă ricotta, mozzarella, jumătate din cantitatea de roșii și ierburile aromatice. Potrivește de sare și piper.
- Întinde câte 2 linguri din amestecul de brânză și roșii pe fiecare fâșie de vânătă și rulează. Pune rulourile într-un vas de copt, acoperă cu restul de roșii. Dă vasul la cuptor, timp de 10-15 minute.
Mărimea porției: ¼ din rețetă
Valori nutriționale/porție: 147 de calorii, 28,8 g de proteine, 30 g de carbohidrați, 2 g de grăsimi, 3,7 g de fibre dietetice.
Rețetă 2 Dukan – Consolidare: Supă-cremă de conopidă
Este un preparat de tip confort food. Și nu sunt multe rețete în dieta Dukan care pot fi încadrate cu aceeași ușurință în această categorie. Este ușoară, cremoasă și apetisantă, un adevărat răsfăț pentru simțuri. O poți îmbogăți cu proteine sau cu alte legume. Ciupercile sotate, friptura feliată sau niște șuncă slabă sunt alegeri foarte bune în acest sens.
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- ½ de linguriță de ulei de măsline
- 1 ceapă mică, tăiată julien
- ½ de căpățână mare de conopidă
- ½ de linguriță de cimbru proaspăt
- 2 ¼ de căni de apă fierbinte
- sare și piper după gust
Mod de preparare:
- Într-o oală mare, pune uleiul de măsline la încins și călește ușor ceapa, până când capătă o tentă aurie.
- Desfă conopidă în buchețele, curăță tulpina, taie-o bucăți și pune totul în oală. Adaugă 1 cană de apă, sare și piper. Acoperă oala cu capac și lasă să fiarbă la foc mic, timp de aproximativ 15 minute sau până când conopida se înmoaie și poate fi străpunsă cu furculița.
- Adăugă restul de apă și cimbrul și lasă să fiarbă în continuare, timp de alte 15 minute.
- Când e gata, ia oala de pe foc și transformă supa în cremă, folosind un blender vertical. Acoperă cu capac și las-o deoparte timp de 20 de minute, ca să se îngroașe.
Mărimea porției: 1 cană
Valori nutriționale/porție: 46 de calorii, 6,6 g de carbohidrați, 2,2 g de proteine, 2 g de grăsimi, 3 g de fibre.
Rețetă 3 Dukan – Consolidare: Biscuiți sărați cu tărâțe de ovăz
Carbohidrații și ronțăielile sunt ceva după ce tânjește multă lume atunci când ține dieta Dukan. Din fericire, folosind tărâțe de ovăz, poți crea alternative sigure pentru „crănțănelile” preferate. Rețeta de față este un exemplu că se poate.
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- 2 pachețele de drojdie instant activă
- 1 cană de apă caldă
- 1 cană de tărâțe de ovăz
- 1 linguriță de ulei de măsline
- ¼ de linguriță de sare
- piper, după gust
Mod de preparare:
- Într-un bol, pune drojdia și toarnă deasupra apa caldă și las-o deoparte timp de 10 minute, până când începe să facă bule.
- Adăugă tărâțele de ovăz, uleiul de măsline, sarea și piperul și amestecă bine totul până la omogenizare. Trebuie să rezulte un aluat lipicios. Formează din acesta o bilă, acoperă-l cu un prosop și lasă-l să crească, timp de cel puțin o oră.
- Preîncălzește cuptorul la 220 °C cu o tavă întinsă în interior.
- Întinde aluatul sub forma unui pătrat de 40×40 cm. Îl poți rula între două foaie de hârtie de copt, pentru a nu se lipi de suprafața de lucru și de sucitor. La final, îndepărtează foaia de deasupra și taie bucata de aluat în 32 de părți egale.
- Scoate tava din cuptor și așază o foaie de copt pe ea. Transferă pe aceasta biscuiții și coace-i timp de 10 minute. Întoarce-i pe cealaltă parte și mai lasă-i la cuptor pentru alte 10 minute sau până când biscuiții se usucă și devin crocanți.
Mărimea porției: 8 biscuiți
Valori nutriționale/porție: 62,2 calorii, 3,9 g de grăsimi, 7,6 g de carbohidrați, 3,1 g de proteine, 2,2 g de fibre dietetice.
Ca dieta să meargă mai cu spor, KiloSlim Gold de la Naturalis îți vine în ajutor!
Sursă rețete: www.drdukanrecipes.com
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024