Retete rapide pentru o toamna plina de savoare
Aromele toamnei se contopesc in aceste retete savuroase oferite de blogul culinar In bucataria Cameliei, asa ca incearca-le si tu ori de cate ori iti este pofta de ceva bun si foarte sanatos. Retetele se pregatesc repede, iar tu ai mai mult timp sa stai la masa cu cei dragi!
02.10.2013
Timp estimat de citire:
2 minute, 34 secundeIncearca si tu 3 retete de toamna delicioase si sanatoase!
Salata de linte si somon afumat
Ingrediente:
- 100 g somon afumat
- 1 cana linte rosie
- 1 cana linte verde
- 1/2 conserva de porumb
- 4 ceape verzi tocate
- 2 ardei rosii tocati
- 1/2 cana de ulei masline
- zeama de la 3 lamai
- 1/2 lingurita de chimen
- 1/2 lingurita de sare
- 1/4 lingurita piper
Preparare: Spalati foarte bine lintea, apoi o lasati la inmuiat acoperita cu apa, de seara pana dimineata. O scurgeti de apa in care a stat la inmuiat, apoi o puneti intr-o oala cu apa, sa fiarba timp de 10-15 minute. O puneti intr-o strecuratoare si o treceti printr-un jet de apa rece, pentru a opri fierberea. Daca doriti sa faceti salata in straturi, fierbeti separat lintea rosie de cea verde. Dupa ce lintea s-a racit, o puneti intr-un bol mare, apoi adaugati porumbul scurs de apa si spalat cu apa rece, ceapa verde tocata, ardeiul rosu tocat si somonul taiat cubulete sau fasii subtiri. Intr-un borcan cu capac etans, combinati uleiul de masline cu zeama de lamaie, chimenul, sarea si piperul, apoi agitati bine. Se toarna peste legume si se amesteca.
Acoperiti si dati la frigider pentru cel putin o ora inainte de a servi.
Sufleu de conopida
Ingrediente:
- 1 conopida
- 1 piept de pui fiert
- 4 oua
- 150 g cascaval sau mozzarella
- 200 g smantana
- Condimente: ghimbir, sare, piper
Preparare: sosul de smantana – batem ouale cu un praf de sare, apoi adaugam smantana si amestecam pana se incorporeaza bine. Dupa ce am spalat foarte bine conopida, o rupem buchetele si o punem la fiert in apa cu sare 15 minute. O punem la scurs si o lasam sa se raceasca. Pieptul de pui il spalam bine, apoi il punem la fiert in apa cu putin delikat. Dupa ce a fiert, il taiem cubulete mici. Intr-un vas de yena uns cu unt asezam conopida, o condimentam cu sare, piper si putin ghimbir, apoi punem bucatile de pui. Peste ele turnam sosul de smantana. La final radem cascaval sau mozzarella. Dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, pana se rumeneste bine.
Omleta cu legume
Ingrediente pentru 2 portii:
- 3 oua
- 1 lingura de fasole verde din conserva
- 1 lingura de ciuperci din conserva
- 1 lingura de porumb boabe din conserva
- 1/2 ardei capia rosu tocat
- 1 lingura praz taiat rondele
- 1 lingura de ulei
- sare si piper
Preparare: Legumele din conserva se scurg de apa, apoi se trec printr-un jet de apa rece. Se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare. Ardeiul capia se spala,apoi se toaca cubulete mici. Dupa ce l-am spalat foarte bine, prazul se taie rondele. Se pun toate intr-un bol, se adauga ouale batute, uleiul, sarea si piperul, apoi amestecam usor.
Se pun in forme tapetate cu putin ulei si se dau la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 20 minute sau in cuptorul cu microunde.
Retete si foto: In bucataria Cameliei
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024