Rețete simple cu fructe de mare pentru orice ocazie
Fructele de mare sunt ingrediente versatile și încântătoare la orice masă, oferind o gamă de arome și texturi care îți răsfață simțurile. Fie că ești gazda unei adunări festive, pregătești o cină romantică sau pur și simplu cauți o masă sănătoasă, aceste rețete cu fructe de mare te vor inspira. În plus, se fac rapid și au numeroase beneficii pentru sănătate.
27.05.2024
Timp estimat de citire:
4 minute, 48 secundeDe ce să incluzi rețete cu fructe de mare în meniul tău? Pentru că încorporarea de rețete cu fructe de mare în dietă oferă numeroase beneficii pentru sănătate, îmbunătățind atât nutriția, cât și bunăstarea generală. Fructele de mare sunt bogate în proteine de calitate, esențiale pentru întreținerea și repararea mușchilor, și reprezintă o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru sănătatea inimii. Aceste grăsimi sănătoase ajută la reducerea inflamațiilor, scad riscul de boli de inimă și susțin funcția cerebrală.
Fructele de mare sunt, de asemenea, pline de vitamine și minerale vitale, cum ar fi vitamina D, vitaminele din complexul B, iodul și seleniul, care contribuie la funcția imunitară, la sănătatea tiroidei și la metabolismul energetic. În plus, multe rețete cu fructe de mare sunt sărace în grăsimi saturate și calorii, ceea ce le face ideale pentru gestionarea greutății și promovarea unei diete sănătoase și echilibrate.
Consumul regulat al unei varietăți de fructe de mare poate ajuta la îmbunătățirea aportului global de nutrienți și susține sănătatea cardiovasculară. Îți recomandăm să experimentezi cu cât mai multe rețete cu fructe de mare pentru diversitate și beneficiile pentru sănătate.
Cele mai simple rețete cu fructe de mare
Dintre rețete cu fructe de mare ușor de făcut îți recomandăm creveții cu miere cu usturoi.
Rețete cu fructe de mare: Creveți cu miere și usturoi
Ingrediente pentru rețete cu fructe de mare: creveți cu miere și usturoi
- 700 grame de creveți decojiți/fără coadă
- 3 căței de usturoi
- ½ linguriță de pudră de ceapă
- ¼ linguriță de sare
- ¼ cană de miere
- 3 linguri de sos de soia
- 1 ½ lingură de oțet de orez
- 2 lingurițe de amidon de porumb
- 3 linguri de ulei de susan
Instrucțiuni pentru rețete cu fructe de mare: creveți cu miere și usturoi
- Dezgheață creveții.
- Toacă usturoiul mărunt. Usucă creveții cu un prosop de hârtie. Se amestecă împreună cu usturoiul tocat, praful de ceapă și sarea.
- Amestecă mierea, sosul de soia, oțetul de orez și amidonul de porumb într-un castron, amestecând până când se omogenizează în mare parte.
- Într-o tigaie mare, încălzește uleiul de susan la foc mediu-mare. Gătește creveții timp de 1-2 minute pe fiecare parte, până când devin opaci și sunt bine fierți.
- Oprește focul și scoate creveții. Adăugă glazura în tigaie și amestecă până se îngroașă. După ce s-a îngroșat, amestecă creveții înapoi în sos și servește.
Rețete cu fructe de mare: Scoici cu usturoi
Scoicile sunt ușor de găsit, atât proaspete, cât și congelate, așa că este foarte la îndemână să le incluzi în lista de rețete cu fructe de mare.
Ingrediente pentru rețete cu fructe de mare: scoici cu usturoi
- 50 de scoici
- Două linguri de ulei de măsline
- 6 căței de usturoi tocat
- O cană de vin alb
- 2 linguri de unt
- O legătură de pătrunjel tocată
Instrucțiuni pentru rețete cu fructe de mare: scoici cu usturoi
Spală bine scoicile. Încălzește uleiul într-o oală pe foc mediu. Sotează usturoiul în ulei aproximativ un minut. Pune vinul și fierbe până vinul se reduce la jumătate. Adaugă scoicile, acoperă oala și lasă pe foc până încep să se deschidă cochiliile. Pune untul și iar capacul și lasă pe foc până se deschid aproape toate scoicile. Aruncă-le pe cele care nu s-au deschis. Transferă scoicile cu sosul în două castroane. Pune pătrunjelul proaspăt și servește.
Inele de calamar prăjite
Dacă-ți plac inelele de calamar, merită să le gătești chiar tu, fiindcă fac parte din cele mai simple rețete cu fructe de mare.
Ingrediente pentru rețete cu fructe de mare: inele de calamar
- 3 căni de ulei vegetal
- ¼ căni de făină
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță oregano uscat
- ½ linguriță piper
- 12 sepii, curățate și tăiate în inele
- 1 lămâie tăiată în bucăți, pentru servire
Instrucțiuni pentru rețete cu fructe de mare: inele de calamar
Încălzește uleiul într-o tigaie mare. Separat, amestecă făina, sarea, oregano și piperul într-un bol. Trece inelele de calamar prin amestecul format. Prăjește apoi inelele până devin maro deschis, cam 2-3 minute. Nu prăji mai mult fiindcă inelele vor deveni foarte gumate și greu de mestecat. Pune inelele prăjite pe prosop din hârtie ca să absoarbă uleiul. Servește alături de bucățile de lămâie. Le poți mânca și cu mujdei de usturoi.
Aceste rețete cu fructe de mare te ajută să-ți diversifici meniul săptămânal și să te hrănești cu o mulțime de nutrienți și proteine de înaltă calitate și grăsimi sănătoase.
Surse:
https://www.allrecipes.com/recipe/12856/calamari/
https://www.allrecipes.com/recipe/12737/scott-ures-clams-and-garlic/
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024