Rosii umplute cu branza si ciuperci
Vara a venit si este cazul sa ne orientam spre alimentele pe care ni le ofera acest anotimp. Mancarea usoara si sanatoasa care se prepară rapid trebuie sa fie idealul fiecarei persoane. Sa fim seriosi.... cine si-ar dori sa stea in bucatarie foarte mult atunci cand soarele bate in geam? Asadar, iti propunem o reteta dietetica si usor de facut.
07.06.2017
Timp estimat de citire:
1 minut, 28 secundeIngrediente
8 rosii mari, o legatura de ceapa verde, 3 catei de usturoi, 200 grame branza degresata, o legatura de patrunjel verde, ulei de masline, 300 grame ciuperci proaspete, sare, piper.
Mod de preparare
Se spala rosiile si se taie partea de sus ca un capac. Cu ajutorul unei linguri se indeparteaza miezul rosiei.
Se curata ceapa, usturoiul si ciupercile iar apoi se toaca marunt. Se inabusa ceapa, usturoiul si ciupercile intr-o tigaie incinsa cu putin ulei. In momentul in care compozitia capata o culoare caramizie, se stinge focul si se lasa la racit.
Se umplu rosiile cu compozitia de ciuperci si branza degresata peste care se adauga patrunjelul taiat marunt, sarea si piperul (dupa gust). Rosiile umplute se asaza pe o tava si se baga in cuptor timp de la 15-20 de minute.
Pofta buna!
Beneficii
O portie de rosie coapta de aproximativ 150 de grame constituie o excelenta sursa de vitaminele A, C, K, acid folic si potasiu. Rosiile mai furnizeaza si tiamina, niacina, vitamina B6, magneziu, fosfor si cupru, toate necesare unei sanatati bune. Printre beneficiile consumului de rosii putem enumera mentinerea sanatatii pielii, intarirea oaselor, reducerea riscului de cancer, reglarea nivelului glicemiei, mentinerea sanatatii parului sau reducerea intensitatii durerilor cronice.
Ciupercile contin toate vitaminele si mineralele de care organismul are nevoie pentru functionare. Acestea sunt bogate in proteinevegetale, vitaminele A, B1, B2, C, D (sunt singurele legume care contin aceasta itamin), fier, potasiu si zinc.
Marius Vasilescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024