Salata cu halloumi
Atunci cand esti pe fuga, salata cu halloumi poate fi o solutie excelenta. Este usor de preparat, gustoasa si sanatoasa. Halloumi este o branza care se consuma foarte des in Grecia, insa a devenit populara si in restul Europei.
26.09.2018
Timp estimat de citire:
1 minut, 0 secundeIngrediente
- 200 grame halloumi
- 100 grame rosii cherry
- 150 grame mix de salata
- Oregano
Mod de preparare
Se taie branza in felii si se pune intr-o tava preincinsa, antiaderenta. Se lasa branza la prajit aproximativ 4 minute pe ambele parti pana ce capata putin culoare.
Intr-un bol se adauga mixul de salata si rosiile cherry taiate pe jumatate. Se amesteca si se adauga putin otet din vin rosu si se asezoneaza.
La final se adauga branza halloumi si se mai amesteca inca o data.
Pofta buna!
Beneficii
Rosiile sunt o excelenta sursa de vitamina A, C, K, acid folic si potasiu. Acestea furnizeaza si tiamina, niacina, vitamina B6, magneziu, fosfor si cupru, toate necesare unei stari perfecte de sanatate. Printre beneficiile consumului de rosii putem enumera mentinerea sanatatii pielii, intarirea oaselor, reducerea riscului de cancer, reglarea nivelului glicemiei in sange, mentinerea sanatatii parului sau reducerea intensitatii durerilor cronice.
Branza poate ajunta la intarirea sistemului imunitar si prin continutul de calciu si vitamina D, ajuta la protejarea sistemului osos.
Crăciun în varianta light. Rețete tradiționale fără kilograme în plus
19.12.2024