06.04.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 47 secundeRețeta pe care ți-am pregătit-o este un deliciu indiferent de sezon. Îmbină proteinele cu vitaminele și substanțele nutritive într-un mod perfect și te ajută în lupta cu kilogramele în plus, fiind sățioasă și cu relativ puține calorii.
Ingrediente
- 250 grame piept de pui
- 1 avocado
- O salată
- 5-6 roșii cherry
- O ceapă roșie
- 3 castraveți (mărime medie)
- Brânză feta
- Măsline
- Ulei de măsline
- Zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
Mod de preparare
- Se feliază pieptul de pui, se stropește cu puțin ulei de măsline și se presară un praf de sare și piper (după gust), iar apoi se pune într-o tigaie tip grill sau pe grătar. Se lasă până când carnea capătă o culoare aurie pe ambele părți. Când e gata, se taie în cuburi sau fâșii (după preferință).
- În paralel, se spală bine salata, se toacă și se stropește cu puțină zeamă de lămâie.
- Se curăță avocado și se taie în cubulețe.
- Roșiile cherry se taie în jumătăți, iar castraveții în felii.
- Ceapa se curăță și se taie julienne.
- La final se pun ingredinetele într-un bol împreună cu câteva felii de brânză feta și măsline și se amestecă.
Beneficii
Avocado conține 73% apă, 15% grăsimi, 8,5 g fibre și 2% proteine. Într-un singur fruct de avocado se găsesc vitamina B6, vitamina C, vitamina E, potasiu, acizi grași Omega-3. Fructul conține mai multă fibră naturală decât oricare altul, fiind benefic pentru digestie. Consumul regulat de avocado ajută la creșterea nivelului colesterolului bun din organism și la reducerea nivelului celui rău. Întărește sistemul imunitar și menține sănătatea sistemului nervos.
Carnea este principala sursă alimentară de proteine. Aceasta conține aminoacizi, vitamina B, vitamina D, zinc, fier, seleniu, fosfor. Fosforul ajută la menținerea sănătății dinților și oaselor, a sistemului nervos central și la funcționarea eficientă a rinichilor. Carnea de pui are un nivel scăzut de grăsime, fiind ideală în orice dietă.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024