Salată de avocado și grapefruit
Pentru ca mesele de prânz de la birou sau de acasă să fie sănătoase și nutritive, venim cu o idee: salată de avocado și grapefruit. Avocado conține 73% apă, 15% grăsimi, 8,5 g fibre și 2% proteine și este ideal atunci când ești la dietă. Dintre fructe, grapefruitul are un conținut ridicat de apă, dar și de vitamina C. Împreună cu avocado face un mix ideal și sănătos.
30.08.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 26 secundeIngrediente
- 2 avocado
- 150 grame rucola
- 2 grapefruit
- Lămâie
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Se taie fiecare avocado pe jumătate și se curăță de coajă.
Se lasă la grătar aproximativ 3 minute după ce a fost stropit cu puțin ulei de măsline și asezonat cu sare și piper.
După ce capătă culoare se taie felii lungi și se adaugă într-un vas.
Separat, se curăță grapefruitul, se taie în mai multe felii și se adaugă împreună cu rucola într-un bol. Se adaugă puțină zeamă de lămâie, sare, piper și se amestecă.
La final se adaugă feliile de avocado.
Beneficii
Avocado conține 73% apă, 15% grăsimi, 8,5 g fibre și 2% proteine. Într-un singur fruct de avocado se găsesc vitamina B6, vitamina C, vitamina E, potasiu, acizi grași Omega-3. Fructul conține mai multă fibră naturală decât oricare altul, fiind benefic pentru digestie. Consumul regulat de avocado ajută la creșterea nivelului colesterolului bun din organism și la reducerea nivelului celui rău. Întărește sistemul imunitar și menține sănătatea sistemului nervos.
Grapefruitul este bogat în vitamina C, vitamina A, potasiu, zinc, fosfor, mangan și cupru. Consumul regulat de grapefruit accelerează metabolismul, ajută organismul în a elimina toxinele și reduce nivelul colesterolului.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024