09.06.2020
Timp estimat de citire:
2 minute, 33 secundePentru că mai mult verde în dietă înseamnă mai puține calorii, dar și mai multe fibre care îmbunătățesc digestia și mențin senzația de sațietate, fă-ți o prioritate din a include în meniu cât mai des verdețuri. Pentru a crea diversitate, îți propunem să încerci și această salată hrănitoare și plină de savoare.
Consumul unei salate pe zi este în mod direct asociat cu un aport mai mare de fito- și micronutrienți esențiali. Tocmai de aceea, te invităm, din nou, să-ți faci timp – și nici măcar nu foarte mult – pentru a găti o rețetă care cu siguranță îți va crește nivelul de energie și vitalitate, fără a-ți pune silueta în pericol. Ba dimpotrivă, va fi în totalitate în avantajul ei. Și asta pentru că o porție generoasă din această salată are sub 250 de calorii!
Ingrediente necesare pentru 4 porții:
- 2 căpățâni de broccoli (aproximativ 800 g)
- 1 morcov, dat pe răzătoarea mare
- 1 lingură de semințe de floarea-soarelui crude, nesărate
Pentru dressing:
- 3 lingurițe ulei de măsline
- 3 căței de usturoi, tocați
- ½ de cană de maioneză cu conținut scăzut de grăsime
- ¼ de cană de lapte degresat
- ¼ de cană de frunze de pătrunjel, tocate
- 1½ linguri de arpagic proaspăt, tocat
- 1 lingură de tarhon proaspăt, tocat
- 2 fileuri de anșoa
- 2 linguri de suc de lămâie
- 2 lingurițe de coajă de lămâie
- ¼ de linguriță de sare
- ¼ de linguriță de piper măcinat
Mod de preparare:
- Într-o tigaie mică, încinge uleiul și călește puțin usturoiul, cât să-și intensifice aroma, preț de 1 minut. Transferă apoi uleiul cu usturoi într-un blender, adăugă maioneza, laptele, pătrunjelul, arpagicul, tarhonul, coaja de lămâie, sucul de lămâie, sarea și piperul și mixează bine până când va rezulta o compoziție omogenă, cu textură fină. Astfel, dressingul e gata!
- Separă cu grijă inflorescențele de broccoli. Nu arunca tulpinile! Curăță-le și feliază-le julien. Sunt o sursă bună de fibre și vor conferi salatei caracter „crocant”.
- Blanșează inflorescențele de broccoli. Concret, pune apă la fiert într-o oală încăpătoare și pregătește un bol mare cu apă cu gheață. În momentul în care apa dă în clocot, opărește inflorescențele de broccoli, timp de 1-2 minute, cât să se înmoaie puțin, apoi scoate-le cu ajutorul unei spumiere și sfufundă-le imediat în apa cu gheață. Astfel, broccoli își va păstra culoarea frumoasă, dar și nutrienții. După ce se răcește, scurge-l și usucă-l, folosind proaspe de hârtie.
- Pune toate ingredientele (morcovul și inflorescențele și tulpinile de broccoli) într-un bol mare, apoi adaugă dressingul și amestecă. La final, presară deasupra semințele de floarea-soarelui.
Dimensiunea porției: 2 căni
Valori nutriționale/porție: 254 de calorii, 24 g de carbohidrați, 14 g de grăsimi, 8 g proteine, 9,6 g de fibre.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024