Salată de cușcuș și struguri
Dacă tot suntem în plină toamnă este bine să ne bucurăm de ceea ce are ea mai bun să ne ofere. Strugurii sunt unele din bogățiile toamnei, aceștia fiind fructe bogate în vitamine (A, B, C), minerale și diferiți antioxidanți necesari organismului.
28.10.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 38 secundeIngrediente
- 250 grame de cușcuș
- Un ciorchine de struguri (mărime medie)
- 50 grame brânză feta
- Ulei de măsline
- Zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Porția de cușcuș se pune într-un bol cu apă fierbinte și se lasă aproximativ 15 minute.
În acest timp se taie boabele de strugure și se mărunțește brânza.
După ce a stat 15 minute, cușcușul se adaugă într-un bol împreuna cu boabele de strugure și brânza. Se amestecă în timp ce se stropește cu puțină zeamă de lămâie și ulei de măsline. La final se adaugă sare și piper, după gust.
Beneficii
Brânza feta este un aliment bogat în vitaminele B2, A, B12, E, sodiu, fosfor, seleniu și are un indice scăzut glicemic. Datorită conținutului scăzut de grăsimi saturate, brânza ajută la reducerea colesterolului. Consumul frecvent de brânza feta ajută la întărirea sistemului imunitar, previne apariția durerilor de cap și, datorită conținutului de calciu și vitamina D, este benefică pentru sistemul osos.
Cușcușul este un aliment bogat în fibre, vitamine și minerale necesare organismului. Este recomandat mai ales atunci când vrei să pierzi în greutate. Acesta este poate cel mai sănătos produs din cereale și este bogat în vitamina B3, vitamina B8 și vitamina K. 100 grame de cușcuș conțin 112 calorii, 23 grame carbohidrați, 58 mg potasiu, 5 mg sodiu, 8 mg magneziu, 8 mg calciu.
Strugurii sunt bogați în vitamine, antioxidanți și minerale. 100 grame de struguri sunt echivalentul a aproximativ 70 de calorii. Consumul de struguri ajută organismul în procesul de detoxifiere și oferă energie.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024