Salata de fructe conservate prin frig
Visine, zmeura, capsuni, mere sau orice alte fructe conservate prin frig ( in cantitatea si combinatia dorita de fiecare gospodina), cateva linguri de rom, lichior de coniac, eventual frisca batuta.
24.09.2013
Timp estimat de citire:
1 minut, 27 secundeSe cumpara 4 cutii de fructe conservate prin frig. Fructele se scot din cutiile in care au fost pastrate, se pun in farfurii separate si se stropesc cu rom, lichior sau coniac. Se lasa fructele la temperatura camerei pana se dezgheata suficient, apoi se combina, in proportiile dorite. Cine doreste, poate servi aceste fructe cu frisca batuta, pusa deasupra fructelor, sau alaturi de ele pe farfurie, in momentul in care se servesc. La salata de fructe conservate prin frig, nu de adauga zahar, intrucat acestea sunt conservate fara zahar, este normal sa li se adauge deasupra zaharul necesar, in momentul in care se pun la dezghetat.
Salata de portocale – nelipsita in timpul iernii
Ingrediente necesare: 3 portocale, 4-5 linguri de zahar pudra, 100 ml vin alb, 1-2 paharele lichior sau coniac (dupa gust).
Portocalele, curatate de coaja, se taie in felii rotunde, se scot samburii, se trece fiecare felie prin zahar si se asaza in salatiera. Peste ele se toarna vinul si coniacul si se lasa la loc rece cateva ore.
Salata de iarna din prune uscate
Ingrediente necesare: 1 kg prune uscate, 1l vin dulce, coaja de lamaie, zahar dupa gust.
Prunele uscate se spala bine in cat mai multe ape. Vinul se pune la fiert cu putin zahar si o bucata coaja de lamaie. Cand da in clocot, se introduc prunele si se lasa sa fiarba 5 minute, apoi vasul se ia de pe foc si se lasa la rece cateva zile. In acest timp, vinul este absorbit de prune, care se umfla si devin deosebit de gustoase. Se servesc cu sosul de vin sau simple.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024