Salată de legume la cuptor
Când spui salată de legume te gândești la diverse legume proaspete, amestecate într-un bol și servite eventual lângă un preparat din carne. Salata aceasta este diferită deoarece legumele vor ține loc și de garnitură, și de fel principal.
04.10.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 0 secundePentru salată avem nevoie de roșii cherry, ardei gras, vânătă, morcovi, zuchinni, cartofi pentru cuptor, ceapă, usturoi și pătrunjel. Pentru dressing avem nevoie de ulei de măsline, oțet de mere, muștar, miere, sare, piper și ierburi aromatice.
Modul de preparare este simplu. Tăiați legumele în bucăți măricele și stropiți-le cu ulei de măsline, sare și piper.
Puneți legumele într-o tavă și băgați-o la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 30-40 de minute.
Între timp amestecați muștarul cu uleiul de măsline, oțetul de mere, mierea și ierburile aromatice și frecați-le până când devin sos. Știți că legumele sunt gata în momentul în care furculița intră ușor în cartofii sau morcovii din tavă. La servire puneți dresingul peste legume și presărați puțin pătrunjel proaspăt tocat.
Creveți cu pastă de avocado și castraveți
20.12.2019