Salata de mazare
Salata de mazare poate fi consumata fie ca fel principal, fie ca aperitiv. Este un preparat sanatos, bogat in vitamin, minerale si fibre. Mazarea este una din cele mai sanatoase leguminoase, iar impreuna cu iaurt si putina branza constituie o masa bogata in nutrienti.
08.07.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 18 secundeIngrediente
- 500 grame mazare
- O ceapa
- 100 ml iaurt grecesc
- 100 grame branza
- 50 grame maioneza
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Intr-o oala se pune apa si se lasa la fiert. Se adauga mazarea atunci cand apa incepe sa clocoteasca, iar apoi se lasa la fiert aproximativ 15 minute. Se presara putina sare, pentru gust.
In acest timp se taie ceapa marunt si se amesteca cu maioneza si iaurtul grecesc.
Cand mazarea este gata, se scoate si se lasa intr-un vas si se amesteca cu sosul creat si cu bucati de branza. Se adauga sare si piper, dupa gust.
Beneficii
Mazarea este una din cele mai sanatoase leguminoase. Bogata in vitamina A, vitamina B6, vitamina C, vitamina K, tiamina, fosfor, mazarea contine nutrienti necesari unei bune functionari a organismului. Mazarea este, de asemenea, o sursa bogata de fibre si protein, astfel incat ajuta la imbunatatirea digestiei si ofera senzatia de satietate.
Branza este un aliment bogat in vitamina B2, A, B12, E, sodiu, fosfor, seleniu si are un indice glicemic scazut. Datorita continutului scazut de grasimi saturate, branza ajuta la reducerea colesterolului.
Iaurtul grecesc contine mai putina lactoza decat alte prooduse lactate. Este bogat in vitamine, potasiu, calciu si proteine si are un continut scazut de grasime. Consumat zilnic, iti ofera o senzatie de satietate, de aceea este recomandat in diete.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024