Salata marocana
Salata marocana poate fi consumata oricand ai pofta de ceva bun, condimentat si satios. Nu are foarte multe calorii, dar o portie iti va asigura o doza buna de energie.
14.02.2019
Timp estimat de citire:
1 minut, 8 secundeIngrediente
- 300 grame piept de pui
- 200 grame orez
- 2 morcovi
- O ceapa
- Masline
- Zeama de lamaie
- Zeama de portocale
- Menta
- Scortisoara
- Coriandru
- Ulei de masline
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Puiul se taie in bucati mici si se lasa la cuptor pana cand capata o culoare aurie. Intre timp orezul se pune la fiert.
Dupa ce puiul si orezul sunt gata, se adauga intr-un vas impreuna cu morcovii taiati, ceapa taiata marunt si maslinele taiate in jumatati. Se adauga zeama de lamaie, zeama de portocale, putina scotisoara, coriandru, putina sare si piper (dupa gust), apoi se amesteca.
Beneficii
Carnea de pui este o sursa excelenta de proteine, cu un continut redus de grasimi si care ajuta la dezvoltarea musculaturii. Este bogata in minerale, fosfor, calciu, seleniu si vitamine (A, B). Consumul de carne de pui stimuleaza metabolismul si ajuta la arderea caloriilor.
Orezul este o sursa importanta de energie si ajuta la buna functionare a creierului. Este bogat in vitamine (B, D), calciu, fibre, fier ceea ce il transforma intr-un aliment nutritiv pe care e musai sa-l incluzi in dieta. Fibrele din orez creeaza senzatia de satietate, ceea ce inseamna ca mananci mai putin, te saturi si ai si energie.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024