Salata tabbouleh cu quinoa
Aceasta este o reteta sanatoasa de salata pe care o poti manca indiferent de ora din zi, se prepara foarte usor si este delicioasa si aromata. Quinoa este considerata un super-aliment ce contine are o multitudine de beneficii pentru organism.
01.02.2018
Timp estimat de citire:
1 minut, 26 secundeTimp de preparare: 20 min
Timp de gatit: 20 min
Calorii: 284
Ingrediente
- 100 grame quinoa
- 75 grame patrunjel maruntit
- 300 grame rosii taiate in felii de 1 cm
- 100 grame de castravete, taiat cubulete
- 1 lingura de ulei masline
- 2 linguri de otet balsamic
- Lamaie si coaja de la jumatate de lamaie
- 1 picatura de extract de vanilie
- 1 lingurita de sirop din orez/agave
- Un varf de cutit de sare
- Jumatate de catel de usturoi
- 50 grame frunze de salata, pentru servire
Mod de preparare
- Gateste quinoa: pune o ceasca de quinoa intr-o strecuratoare fina. Clateste-o bine timp de 2 minute (cu apa rece). Pune la fiert doua pahare de apa cu putina sare. Cand incepe sa fiarba apa, adauga quinoa si las-o sa clocoteasca incet timp de 15-20 minute. Apoi las-o deoparte sa se raceasca. Este gata cand absoarbe toata apa.
- Pregateste dressing-ul adaugand uleiul de masline, otetul, zeama de lamaie, extractul de vanilie, siropul de orez/agave, sarea si usturoiul intr-un vas si bate-le cu telul pana cand se omogenizeaza. Adauga quinoa si amesteca-le si cu restul ingredientelor. Serveste pe un pat de frunze de salata
Beneficii
Aceasta pseudocereala care a devenit populara in ultima perioada, este o importanta sursa de aminoacizi care nu pot fi sintetizati de organism si este bogata in proteine. Continutul sau de grasime este foarte scazut si se poate adauga la orice dieta ca alternativa pentru cereale.
Ea poate avea chiar urme de calciu, sodiu si seleniu, dar cel mai important, are o cantitate impresionanta de magneziu, fosfor si mangan.
Marius Vasilescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024