12.04.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 29 secundeSalata tabbouleh sau taboule este specifică bucătăriei arabe, mai ales bucătăriei libaneze. Conform tradiției libaneze, salata Tabbouleh se servește ca aperitiv sau ca gustare între mese. Salata Tabbouleh este o sursă excelentă de minerale și vitamine, cu un aport caloric scăzut și este una dintre cele mai sănătoase salate. De această data, am ales să pun în loc de roșii, rodie, iar rezultatul a fost la fel de savuros.
Ingrediente
- O cană de bulgur
- O rodie proaspătă
- O ceapă
- 75 de grame de pătrunjel
- 100 de grame de castravete
- Ulei de măsline
- Zeamă de lămâie
- Sare
- Piper
Mod de preparare
- Într-o oală se pune bulgurul și se lasă la fiert.
- În paralel, se taie mărunt ceapa, castravetele și pătrunjelul.
- Când bulgurul a fiert, se lasă la scurs, apoi se pune într-un vas, peste care se adaugă ceapa, castravetele, pătrunjelul, puțină zeamă de lămâie, semințele de rodie și se amestecă. După gust se adaugă sarea și piperul.
Beneficii
Salata Tabbouleh este o sursă excelentă de minerale și vitamine, cu un aport caloric scăzut și este una dintre cele mai sănătoase salate. Pătrunjelul este bogat în fier, magneziu, potasiu, calciu și vitamine A, B și C. Conținutul bogat în vitamina A și C are efect antioxidant și detoxifiant. Pătrunjelul este o excelentă sursă de vitamina A, C, K, acid folic și potasiu.
Rodia conține mulți antioxidanți care ajută organismul la arderea grăsimii și la combaterea procesul de îmbătrânire. Rodiile sunt bogate în fibre, unul din cele mai importante elemente pentru pierderea în greutate. Gustările cu rodie sunt mereu o soluție optimă, naturală și răcoritoare.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024