Salate de fructe surprinzator de gustoase, pentru o vara mai frumoasa
Te legeni lenes intr-un hamac, la umbra unui cires batran, la radio canta piese vechi, de dragoste. Toropeala te invaluie ca un abur placut, iar vantul susura prin iarba. Si in tot acest peisaj idilic, indraznesc sa te isipitesc cu un desert racoros, cremos, plin de pulpa bogata a fructelor, un adevarat regal dulce. Ce zici, incerci?
28.08.2012
Timp estimat de citire:
3 minute, 43 secunde
In zilele fierbinti de vara nu prea ne incanta preparatele stufoase, grele, complicate, ci, cu mult tact, trecem pe modul „light”. Langa o salata delicioasa, cu branzica fina si rosii ce zambesc dulceag din castron, nu ar merge si-un desert fructat, rasfatat din belsug cu toppinguri fresh? Mi se pare mie sau aud un „Da” hotarat? Pai atunci sa trecem la treaba! Iata retetele:
Salata de fructe etajata
Ingrediente:
2 cani cu bucatele de ananas proaspat
5 capsuni mari, feliate
2 kiwi, feliate
3 banane medii, taiate rondele
2 portocale, cubulete
1 cana cu boabe dolofane de strugure
o mana de afine
Sos:
2/3 cana cu suc proaspat de portocala
1/3 cana cu zeama de lime
1/3 cana cu zahar brun
1/2 lingura cu coaja de portocala
1/2 lingura cu coaja de lime
1 lingurita cu seminte de vanilie
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, la foc domol, pune la fiert delicioasele sucuri proaspete, zaharul brun, si fasiile de coaja de portocala si lime. Amesteca continuu, timp de 5 minute. inlatura sosul de pe foc, rasfata-l cu semintele de vanilie si toarna toppingul peste fructele pe care, in prealabil, le-ai asezat intr-un bol, exact in ordinea indicata mai sus. Lasa delicatesa la frigider pret de 2 ore. Daca vrei, atunci cand servesti salata, picura si un strop de smantana dulce. Atat de bun!
Salata de fructe Sunny day
Ingrediente:
2 pere, feliate
1 cana cu capsuni
2 portocale, cubulete
2 kiwi, rondele
jumatate de mar, cubulete
jumatate de mango, cubulete
¼ cana cu fulgi de cocos prajiti
Sos:
1 1/2 cana cu iaurt simplu
2 linguri cu miere
un pumn cu fistic sfaramat
menta proaspata pentru decor
Mod de preparare:
E foarte simplu: intr-un bol, amesteca pleiada de fructe zemoase, dulci, minunate. Intr-un castronel, mixeaza iaurtul cu miere si cu bucatelele crocante de fistic, iar apoi toarna crema peste melanjul fructat. Pe deasupra presara o ploaie de fulgi de nuca de cocos rumeniti. Nu uita de decor! Cateva frunze de menta o sa confere un aspect fresh, racoritor.
Salata de fructe cu pepene galben
Ingrediente:
un pepene galben
2 banane, rondele
o cana cu ananas, cubulete
un mar, feliat
un pumn de afine
boabe de struguri negri si albi
o cana cu zmeura
o portocala, cubulete
Sos:
o cana cu smantana dulce
zahar brun
alune de padure, sfaramate
2 linguri cu lichior fructat
Mod de preparare:
Pentru inceput trebuie sa prepari bolul in care vei servi desertul: un cosulet simpatic din pepene galben! Cu ajutorul unei lingurite, scobeste fructul zemos si modeleaza globulete. Peste ele, adauga pleiada de fructe enumerata mai sus, dupa care fuzioneaza totul cu dressingul fin format din smantana dulce mixata cu zahar si lichior. Touch-ul final este dat de alunele crocante pe care le vei presara deasupra. Bucura-te de acest desert alaturi de cei dragi. O sa ii dai gata, cu siguranta!
Salata de fructe Tropical Dream
Ingrediente:
un mango, cubulete
un fruct de papaya, cubulete
un pumn de cirese
1 cana cu ananas proaspat, cubulete
guava, cubulete
o banana, rondele
o rodie
Sos:
inghetata de vanilie, putin mai topita
un iaurt mic, simplu
zahar brun
nuci braziliene, maruntite
scortisoara
Mod de preparare:
Intr-un bol, amesteca inghetata de vanilie cu iaurtul, zaharul brun, scortisoara si nucile. Toarna dressing-ul peste fructele maruntite, feliate, taiate rondele si baga desertul la frigider pentru doua ore. Abia astept sa imi pregatesc si eu reteta asta, suna savuros si sunt sigura ca gustul e la inaltime.
Salata de fructe Peach Sensation
Ingrediente:
4 piersici, feliate
2 nectarine, feliate
o cana cu afine
2 linguri cu cimbru proaspat, tocat marunt
1 lingurita cu ghimbir razuit
2 linguri cu zeama de lime
1 lingura cu coaja de lime
zahar brun
un pumn de stafide
jumatate de cana cu apa
doua linguri cu frisca
Mod de preparare:
Intr-o tigaie mica, pe foc domol, topeste in apa zaharul brun pana obtii un sirop caramelizat. Permita-i sa se raceasca, dupa care rasfata piersicile, nectarinele, afinele si stafidele cu el. Mixeaza amestecul cu cimbrul si ghimbirul razuit, confera un strop de aciditate cu sucul si zeama de lime si indulceste-l cu frisca proaspata. Acopera bolul cu o folie de plastic si lasa-l sa se odihneasca 2-3 ore la frigider. Astept sa-mi spui cum ti-a iesit reteta asta! Sa ai pofta!
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024