Salatele light, primavara in farfuria ta!
In momentul asta spun Stop! gogonelelor, castravetilor murati si salatei de varza acra! Imi e pofta de ceva fresh, vreau diversitate, arome noi, combinatii inedite. Acum, la inceput de primavara, trec la meniul light, asa ca va propun si voua, cititori si cititoare ale revistei noastre, cateva retete interesante de salate! Pofta buna!
03.11.2010
Timp estimat de citire:
2 minute, 42 secundeSa lasam in urma platourile cu fripturi aburinde si cartofii la tava, iar piftia si pomana porcului sa devina istorie. E vremea unei schimbari in meniu! Trecem la ceva mai usor, care sa ne ispiteasca cu un gust deosebit, dar care sa nu dea peste cap acul cantarului. La pranz sau la cina, alege sa mananci o salata. E mai sanatos, mai light, mai chic!
Salata cu branza blue si pere
Ingrediente:
- 3 lingurite cu sos de rosii dulce
- 1/2 lingurita cu zahar brun
- 1 lingurita cu otet balsamic
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1 salata verde, maruntita
- 1 patratel de branza blue, cu mucegai
- 1 para curatata de coaja
- 8 nuci de padure crude
- 1/2 ceapa rosie
- Sare, piper
Intr-un bol, mixeaza sosul de rosii, zaharul, otetul balsamic, piperul si sarea, iar treptat, adauga uleiul de masline. Salata franjurata, cubuletele de branza si pere, alunele sfaramate si ceapa de apa taiata rondele trebuie rasfatate cu dressingul din bol. Mie una imi e pofta deja!
Salata cu spanac proaspat si piept de pui
Ingrediente:
- 2 legaturi de spanac proaspat
- Jumatate de piept de pui fiert
- 2 lingurite cu seminte de susan
- 1 lingurita cu mac
- 2 linguri cu ulei de masline
- 1 lingurita cu otet balsamic
- Praf de boia dulce
- 1/2 lingurita cu zahar brun
- 1 lingura cu ceapa maruntita
- 3 migdale
- Sare, piper
Amesteca cu grija susanul, macul, zaharul, otetul, uleiul, praful de boia dulce, sarea si piperul intr-un castron. Intr-un alt bol, pune spanacul taiat mare, migdalele sfaramate si ceapa, adauga dressingul si lasa totul 15 minute la frigider, dupa care adauga feliute fierbinti de piept de pui. Savureaza!
Salata cu parmezan, pui si crutoane
Ingrediente:
- O salata iceberg
- Jumatate de piept de pui crocant
- 1 lingura cu smantana
- 1 lingura cu iaurt
- Fasii de parmezan
- Crutoane
- Busuioc
- Sare, piper
Trebuie sa pregatesti pieptul de pui la cuptor, sa fie rumenit bine. Poti sa il rasfeti cu mirodeniile tale preferate. De asemenea, crutoanele sunt excelente daca sunt pregatite in casa (ai nevoie doar de paine si un strop de ulei de masline). Dupa care amesteca intr-un bol salata franjurata, pieptul de pui, parmezanul, crutoanele, smantana si iaurtul. La final, sare, piper si putin busuioc. Simplu, gustos, light!
Salata cu ton, avocado si porumb dulce
Ingrediente:
- 150 g ton
- O salata verde, proaspata
- 1 ardei gras rosu
- 150 g porumb dulce
- 1 avocado, fara coaja
- 2 linguri cu dressing Caesar, din comert
- 1 lingurita cu miere
- 1 lingurita cu otet balsamic
Toate ingredientele se maruntesc atent si se amesteca intr-un bol. Deasupra se toarna mixtura de sos Caesar, otet balsamic si miere. Un deliciu!
Salata de cruditati cu sos de iaurt
Ingrediente:
- 300 g buchetele de conopida
- 250 g buchetele de broccoli
- 100 g de varza rosie
- 3 castraveti proaspeti
- 1 morcov mare
- 1 felie de telina
- 1 portie de dressing de iaurt, smantana, ceapa verde si marar
- Sare, piper
Toate aceste legume trebuie taiate cubulete sau fasii, depinde de textura si amestecate cu dressingul fresh de iaurt. Sarea si piperul se pun dupa gust, iar salata merge servita atat la pranz, cat si la cina. Bun, bun, bun!
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024