Salvatori de urgență: ce mănânci când ți-e foame noaptea
Spune drept, de câte ori nu ți s-a întâmplat să te pomenești în toiul nopții cu o chinuitoare nevoie de a ronțăi ceva bun și să ai rezervele de voință și autocontrol golite? Ei bine, există soluții și pentru astfel de momente dificile. Îți vei astâmpăra rapid apetitul și nici nu te vei simți a doua zi cu musca pe căciulă, știind că ți-ai pus silueta în pericol.
08.10.2020
Timp estimat de citire:
3 minute, 49 secundePoftele nocturne nu iartă pe nimeni. Bine, aproape pe nimeni, or exista și excepții… poate printre asceți. Viața agitată, mâncatul haotic și stresul care dezechilbrează balanța hormonală te împing mai devreme sau mai târziu în capcana lor. Fără a te încuraja să le cazi pradă, ți-am pregătit o listă cu câteva produse care pot fi mâncate fără teamă de a pune kilograme în plus. Inclusiv atunci când cerul este acoperit de stele, iar tu ar trebui să dormi în loc să stai în fața frigiderului, chinuindu-te să faci alegerea potrivită.
Sfeclă roșie
Chiar dacă are un gust dulce, sfecla are puține calorii (43 / 100 g). În plus, aceasta conține o cantitate mare de betaină, o substanță lipotropică utilă în reglarea metabolismului grăsimilor. Aceasta nu se mai regăsește nicăieri în cantități atât de mari ca în sfeclă. Pe lângă faptul că ajută la arderea grăsimilor, betaina contribuie și la o mai bună digestie.
Ouă fierte tari
Ouăle sunt bogate în proteine de înaltă calitate și nici nu sunt o bombă calorică, prin comparație cu alte alimente de origine animală. Poți să le fierbi în prealabil și să le pui în frigider pentru cazul în care ți se face brusc foame în creierii nopții. Dacă tai mărunt ouăle și le amesteci cu țelină sau morcovi dați pe răzătoare măruntă, obții o salată ușoară și sănătoasă.
Brânzică proaspătă
Poți să iubești sau să urăști brânzica de vaci, însă nu poți spune că nu este minunată atunci când trebuie să ții dietă. Că să fie mai apetisantă, o poți asezona cu scorțișoară, nucă de cocos sau puțină miere.
Afine
Sunt perfecte pentru o gustare târzie. Dintre toate fructele de pădure, sunt cele mai bune în acest sens. Extrem de delicioase, micuțele fructe conțin potasiu, magneziu, fosfor, fier, vitaminele A, C, B1, B6, vitamina PP și multe alte substanțe antioxidante, care mențin sănătatea celulară și țin la distanță tumorile maligne. Trebuie să mai știi că unele principii active din pulpa afinelor acționează asupra mecanismelor hormonale și hepatice de monitorizare a producției și depunerilor de substanțe grase. Iată încă un motiv să le consumi cu conștiința împăcată, chiar și în puterea nopții.
Țelină
Probabil ai auzit deja vorbindu-se despre calitățile dietetice și conținutul scăzut de calorii ale acestei rădăcinoase. A fost chiar inclusă în categoria așa-ziselor alimente cu calorii negative, pentru digestia cărora corpul consumă mai multe calorii decât ar primi de fapt. În principiu, acest lucru nu este departe de adevăr, cu toate că încă obiectul controverselor în rândul medicilor și specialiștilor în nutriție. Cert este că țelina are un conținut de 16 calorii la 100 de grame, ceea ce o face absolut inofensivă pentru silueta noastră. În plus, ea conține o mulțime de fibre și apă, ceea ce înseamnă că te vei sătura repede și îți vei continua somnul dulce.
Morcovi
Sunt dulci, crocanți și buni pentru sănătate. De ce altceva ai mai avea nevoie? Probabil, de toți antioxidanții și vitaminele conținute în aceștia. Printre altele, doi morcovi conțin doza zilnică de beta-caroten, substanță implicată activ în protecția antioxidantă a organismului. În plus, morcovul produce un efect analgezic, antiseptic, antiinflamator și antisclerotic. De asemenea, ajută la îmbunătățirea aspectului pielii și, ceea ce este la fel de important pentru tine, induce senzația de sațietate.
Mere coapte
Merele ajută la normalizarea funcției tractului gastrointestinal, micșorează nivelul colesterolului, iar atunci când sunt coapte devin un desert nemaipomenit de gustos. Scoate cu un cuțit cotorul, presară puțină scorțișoară și pune-le pentru câteva minute la cuptor. Apropo, merele conțin substanțe care îmbunătățesc somnul.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Slăbitul la birou: cum să eviți capcanele alimentare
19.11.2024