Scapa de celulita: infuzii cu adevarat eficiente
Mare pacoste, celulita nu e totusi o fatalitate. Cu putin efort, dar cu multa vointa si, mai ales, destula rabdare, aceasta poate fi combatuta cu succes. Ca sa ai sorti de izbanda, nu ezita sa apelezi si la puterea plantelor. Noi le-am selectat pe cele ale caror efecte benefice nu se lasa asteptate.
11.05.2016
Timp estimat de citire:
3 minute, 18 secundeSezonul estival s-a deschis, iar tu te gandesti cu groaza la ideea purtarii costumului de baie din cauza celulitei? In loc sa-ti plangi de mila in fata oglinzii, mobilizeaza-te si ia masuri. Asadar, nu-ti mai cauta scuze si apuca-te de sport. Un set adecvat de exercitii fizice care fortifica musculatura din zonele problematice va contribui in mod hotarator la estomparea aspectului de coaja de portocala al pielii. Totodata, renunta la junk food, prajeli, dulciuri rafinate si racoritoare. In schimb, adopta o alimentatie echilibrata si hidrateaza-te corespunzator. Consuma in fiecare zi cel putin 2 litri de lichide: apa, dar si infuzii de plante cu proprietati anticelulitice.
Anghinare si urzica
Ingrediente pentru o cana:
1 lingura de frunze de anghinare maruntite
1 lingura de urzici
Toarna o cana de apa clocotita peste plante, acopera cu un capac si lasa la infuzat timp 10 minute. Strecoara si asteapta aproximativ 5 minute sa se odihneasca inainte de consum. Se beau 3-4 cani pe zi, timp de o luna.
Efectul: Anghinarea are in compozitie cinarina, un polifenol activ care imbunatateste digestia si eliminarea toxinelor, vinovate de inflamatia tisulara si accentuarea celulitei. Urzica, pe de alta parte, limiteaza stocarea grasimilor la nivelul celulelor adipoase, prevenind astfel cresterea acestora in volum.
Grasimea subcutanata este dispusa pe partea de sus a musculaturii. Drept urmare, atunci cand muschiul este slab si flasc, apare aspectul inestetic de piele valurita.
Ceai verde cu lamaie
Ingrediente pentru o cana:
1 lingurita de ceai verde
Sucul de la ½ de lamaie
Infuzeaza frunzele de ceai verde timp de 10 minute in apa clocotita, apoi strecoara si adauga sucul de lamaie. Se beau 3 cani de ceai pe zi, timp de 1 luna. Atentie insa: ultima cana trebuie consumata inainte de ora 16.00. Asta daca nu vrei sa ai parte de probleme cu somnul.
Efectul: Avand proprietati antioxidante, dar si diuretice, ceaiul verde si lamaia contribuie la reducerea cantitatii de grasime absorbite de organism. In plus, aceste doua ingrediente stimuleaza lipoliza, procesul natural de descompunere a grasimilor.
Celulita e cauzata de un cumul de factori: retentia de lichide, dezechilibre hormonale, exces de calorii, dar si dietele restrictive si, nu in ultimul rand, lipsa exericitiului fizic.
Ceai de Java
Ingrediente pentru 1 litru:
5 g de frunze ortosifon, mai cunoscut cu numele de ceai de Java
Pune planta intr-un vas de ceramica si toarna peste 1 litru de apa clocotita. Lasa la infuzat timp de 5 minute, apoi strecoara. Se beau 2 pana la 3 cani pe zi. Ultima cana trebuie consumata cu cateva ore inainte de culcare.
Efectul: Ortosifonul este planta anticelulitica prin excelenta. Bogate in minerale si flavonoide, frunzele ei favorizeaza eliminarea grasimii si promoveaza detoxifierea organismului, prin stimularea functiei renale.
Cretusca, mesteacan si coacaz negru
Ingrediente pentru o cana:
1 lingura de cretusca
1 lingura de frunze de mesteacan
1 lingura de frunze de coacaz negru
Infuzeaza plantele timp de 10 minute intr-o cana de apa calda (85 °C), nu clocotita. Se beau 3-4 cani pe zi, timp de 1 luna.
Efectul: Floarea de cretusca contine acid salicilic, altfel spus, aspirina vegetala. Astfel, ajuta la reducerea inflamatiei din corp, inclusiv pe cea de la nivelul tesutului conjunctiv, diminuand celulita. Cat despre frunzele de mesteacan si coacaz negru, acestea insumeaza multiple virtuti benefice, intre care proprietatile drenante sunt cap de lista.
Cozi de cirese
Ingrediente pentru 1 litru:
20 g de cozi uscate de cirese
Intr-o cratita de ceramica, toarna 1 litru de apa si fierbe cozile de cirese la foc mic, timp de 10 minute. Lasa la infuzat alte 20 de minute, apoi strecoara lichidul si consuma-l intre mese, pe parcursul zilei, in 3 prize. Pentru rezultate vizibile, cura trebuie sa dureze cel putin o luna.
Efectul: Bogat in flavonoide si potasiu, cozile de cirese contribuie la eliminarea toxinelor din organism, prin stimularea activitatii aparatului urinar.
Natalia Talmacec
Salvie albă - beneficii pentru sănătate și utilizări
11.11.2024