Scapă de senzația de foame cu aceste 3 rețete pentru dieta Rina – Ziua 2 (Legume)
În căutarea frumuseții și a armoniei, mulți dintre noi încercăm din ce în ce mai multe diete noi. Foarte populare sunt dietele pe termen scurt - de exemplu, cele de trei sau cinci zile. Cu toate acestea, pentru rezultate bune pe termen lung, se recomandă să slăbim încet. Dieta Rina este perfectă pentru a ne îndeplini acest scop. Principiul dietei Rina este divers și oferă rezultate excelente în eliminarea excesului de greutate. Iată mai jos rețete dieta Rina - rețete de post - pentru ziua în care se consumă legume.
22.02.2021
Timp estimat de citire:
8 minute, 17 secundeDieta Rina, pe scurt
Dieta Rina este recomandată, în primul rând, celor care suferă de o încetinire a proceselor metabolice, precum și celor care au peste douăzeci de kilograme de greutate în exces. Trei luni este perioada optimă pentru pierderea în greutate cu succes.
Esența dietei este accentul pus pe o alimentație disociată, care ușurează asimilarea alimentelor. Scăderea valorii energetice a dietei este baza pentru pierderea în greutate în condiții de siguranță.
La primă vedere, trecerea la o dietă disociată poate părea un proces greu: mulți nu se simt bine și au în permanență senzația de foame. Cu toate acestea, organismul se obișnuiește rapid cu schimbările, astfel încât următoarea perioadă dietei se desfășoară fără probleme.
Până să începi să cauți rețete de post pentru dieta Rina, ai nevoie să te cântărești și să îți măsori talia și șoldurile. Apoi trebuie să repeți măsurătorile o dată pe săptămână, mereu în aceeași zi.
Schimbările în alimentație trebuie să fie însoțite de activitate fizică. Mergi pe jos, fă jogging, mergi cu bicicleta sau fă gimnastică dimineața – orice fel de mișcare este binevenită.
Sfaturi utile despre alimentație în dieta Rina
- Masa de dimineață trebuie să conțină doar fructe.
- Dacă senzația de foame apare mai devreme de ora prânzului, poți mânca un fruct.
- Mesele principale trebuie decalate la trei ore. În timpul zilelor de proteine, acest decalaj ar trebui să fie de patru ore.
- Nu există restricții în utilizarea fructelor în zilele de fructe.
- Nu este recomandat să mănânci cu 2-3 ore înainte de culcare.
- Cina ar trebui să fie jumătate din masa de prânz.
- Încearcă să nu mănânci alimente gata preparate cumpărate din magazin și de la fast-food – pregătește-ți mesele numai din produse de calitate.
- Nu neglija uleiurile vegetale – adaugă-le în salate.
- Preferă preparatele fierte, coapte și gătite la aburi.
- În loc de sare, încearcă să folosești condimente – este mult mai util.
- Nu uita să consumi cel puțin un litru și jumătate sau doi litri de apă pe zi.
- Pierderea medie în greutate termen de trei luni poate fi de aproximativ 20 kg.
- Ieșirea din dieta Rina nu are restricții: poți trece imediat la mâncarea obișnuită. Cu toate acestea, este important să nu mănânci în exces nici dulciuri și nici produse făinoase.
- Apropo, majoritatea celor care slăbesc recunosc că, pe timpul celor trei luni de hrană disociată se obișnuiesc atât de mult cu acest stil, încât este dificil să revină la vechile obiceiuri alimentare.
Dieta Rina, Ziua 2 (Ziua de legume)
Principii dieta Rina pentru ziua de legume
A doua zi a dietei este așa-numita ”zi de amidon”. Dar ce este amidonul?
Amidonul este printre cele mai importante surse de energie din zahăr și fibre. Acestea sunt clasificate drept carbohidrați complecși, ceea ce înseamnă că organismul are nevoie de timp ca să prelucreze și să absoarbă energia lor. În această zi ar trebui să te concentrezi asupra carbohidraților cu amidon.
Dieta Rina rețete cu legume – mic dejun
Mic dejun: micul dejun este identic în fiecare zi (cu excepția zilei de apă). Poți mânca orice fel de grup de fructe, dar nu amesteca fructele. De exemplu, dacă vrei să mănânci banane, micul dejun este format doar din banane. Nu uita să lași să treacă ceva timp între mese (cel puțin 4 ore) fără să consumi gustări între ele.
Dieta Rina rețete cu legume – prânz și cină
Prânz / cină: ar trebui să consumi în primul rând glucide bogate în amidon. De obicei, se consumă legume fierte sau gătite la aburi: cartofi, orez, boabe de soia și porumb. Poți combina mai multe legume pentru a face masa mai delicioasă, de exemplu orez și mazăre.
Exemplu de meniu pe bază de amidonoase: micul dejun este același ca în ziua precedentă. Pentru prânz:
- fasole (200 g) sau cartofi (200 g) sau terci de orez (200 g);
- o felie de pâine neagră;
- salată din toate legumele.
Poți mânca aceleași feluri de mâncare ca la prânz, cu excepția pâinii.
Ce legume ai voie sa consumi?
Iată câteva dintre legumele pe care le poți consuma în ziua de amidon. Toate aceste mâncăruri au la bază rețete de post.
Orez:
- Orez fiert cu legume
- Orez cu praz
- Ardei umpluți cu orez
- Orez cu spanac
- Sarmale în foi de viță umplute cu orez
- Sushi vegetarian cu orez
- Vinete umplute cu orez și roșii
- Risotto cu legume
- Dovlecei cu orez
- Supă de urzici cu orez
- Orez cu spanac
- Varză cu orez
- Orez la cuptor
Cartofi:
- Musaca vegetariană cu cartofi (fara carne)
- Salată de cartofi
- Piure de cartofi
- Ardei umpluți cu cartofi
- Cartofi sotați
- Cartofi noi prăjiți
- Tocăniță de cartofi
- Cartofi copți
Fasole verde:
- Fasole verde cu cartofi
Fasole:
- Ardei umpluți cu fasole
- Sarmale în foi de viță cu fasole
- Salată de fasole
- Tocăniță de fasole
- Supă de fasole
Linte:
- Chiftele de linte
- Supă de linte
- Tocană de linte
Hrișcă:
- Hrișcă cu roșii
Mazăre:
- Tocană cu mazăre
Porumb:
- Salată verde cu porumb
Năut:
- Salată cu năut
Altele:
- Supă de conopidă
- Supă cremă de legume
- Amestec de legume tras în tigaie cu sos de soia
Ce legume nu ai voie sa consumi?
În general, în această zi, nu ai voie să consumi legumele care nu conțin amidon în proporție mare. Iată alimentele cu conținutul cel mai mare de amidon:
- cereale: 70-85%
- făină de grâu: 70-80%
- pâine: 50%
- paste sau orez: 25-30%
- fasole uscată, linte, cartofi: 15-25%
- roșii, castane, ceapă, morcovi: 6%
3 rețete pentru ziua de legume din dieta Rina: combinații care alungă foamea
Rețete cu legume – rețete de post – Supă bogată în amidon
Ce ai nevoie:
- orez – 50-70 g
- ceapă
- un morcov
- cutie de conserve de fasole
- 3 cartofi medii
- condimente după gust
- apă
Preparare:
În apa care fierbe, pune orezul, cartofii tăiați cubulețe, morcovii rași și ceapa (călite în ulei vegetal). Fierbe legumele până se înmoaie.
Cu 10 minute înainte să stingi focul, adaugă fasolea, condimentele și presară verdeață.
Poți adăuga o jumătate de lingură de smântână în farfurie când servești supa.
Rețete cu legume – rețete de post – Cartofi la cuptor cu sos de roșii
Ce ai nevoie:
- 4 cartofi roșii
- 1 cutie de roșii tăiate cubulețe (400ml)
- 1 ceapă
- 1 cățel de usturoi
- 1 crenguță de cimbru
- 1 frunză de dafin
- Sare
- Piper
- ulei de măsline
- pătrunjel
Preparare:
Cartofii:
Spălă bine cartofii si curăță-le coaja.
Taie-i în felii de 3-4 milimetri, dar ai grija să nu tai feliile până la capăt astfel încât să nu se desprindă una de cealaltă.
Pune cartofii astfel tăiați într-un vas pentru cuptor, presară deasupra sare, piper, stropește-i cu ulei de măsline și coace-i timp de 40 de minute la 200 °.
Sosul de roșii:
Între timp, toacă usturoiul și ceapa și rumenește-le într-o cratiță cu o lingură de ulei de măsline.
Odată ce se topesc și încep să se rumenească, adaugă conserva de roșii. Amestecă, adaugă condimentele, sarea, piperul.
Fierbe sosul la foc mic timp de 20 până la 30 de minute, amestecând ocazional.
Scoate vasul cu cartofii din cuptor și adaugă sosul de roșii.
Lasă totul la cuptor timp de 10 minute. Cartofii sunt gata de îndată ce devin rumeni-aurii.
Servește fierbinte, cu pătrunjel tocat deasupra.
Rețete cu legume – rețete de post – Risotto cu ciuperci
Ce ai nevoie:
- 250 g orez special pentru risotto, de tip arborio
- 300 g ciuperci
- supă de legume/apă
- 1 ceapă
- 100 ml vin alb
- 1 cățel usturoi
- 3 linguri ulei
- 150 ml smântână vegetală
- 1 nuc
- 1 lingură ulei de măsline
- 3 fire de pătrunjel
- sare, piper
Preparare:
Pregătește ciupercile. Trece-le rapid sub un jet de apă, șterge-le și taie-le în bucăți mari. Prăjește în ulei cățelul de usturoi tocat, 2 minute. Adaugă ciupercile și călește totul aproximativ 3 minute, adăugând la sfârșit pătrunjelul spălat și tocat. Adaugă 3 linguri de vin alb și lasă totul la foc mic timp de 2 minute, până scade. Adaugă smântâna vegetală și amestecă. Pune sare și piper după gust.
Pune la fiert un litru de apă. Într-o cratiță, încinge uleiul de măsline și rumenește ceapa tocată, timp de 3 minute. Adaugă orezul și călește-l cu ceapa, amestecând, 2 minute, până devine transparent.
Adaugă vinul alb (1/2 pahar) și, odată ce este absorbit de orez, adaugă un polonic de apă fierbinte și amestecă. Odată ce orezul a absorbit apa, adaugă un alt polonic de apă, și așa mai departe, până când se termină toată apa fierbinte (aproximativ 20 de minute).
Adăugă ciupercile și amestecă-le cu orezul.
Servește foarte fierbinte.
Merită să încerci aceste rețete pentru dieta Rina
19.02.2021