Secretele menținerii greutății pe glob
Trăim într-o lume în care aspectul fizic ne definește, modul în care arătăm creează de cele mai multe ori prima impresie. Prin urmare, pentru a avea succes în tot ceea ce facem, trebuie să ne preocupăm în permanență de siluetă. Pentru că fiecare popor are obiceiuri definitorii, vă voi prezenta în cele ce urmează modalități prin care ei reușesc să se bucure de o viață sănătoasă în care nici nu poate intra în discuție obezitatea.
09.10.2023
Timp estimat de citire:
3 minute, 35 secundeSilueta franțuzoaicelor ține de respectarea principiilor sănătoase
Secretul care stă la baza constituției atletice a femeilor din Franța este legat de îmbinarea armonioasă a unei alimentații echilibrate cu mult sport. Deși bucătăria franțuzească conține tot felul de alimente bogat calorice, femeile nu fac excese, nu încalcă regula celor trei mese principale și nu mănâncă dulciuri decât foarte rar.
Bucătăria thailandeză are ca punct forte alimentele foarte condimentate, ceea ce ajută la pierderea kilogramelor, deoarece e practic imposibil să consumi o cantitate foarte mare dintr-un fel de mâncare mult prea iute. Un alt aspect pozitiv al bucătăriei thailandeze este consumarea alimentelor slab calorice, precum fructele de mare, diverse legume și ierburi asezonate cu tot soiul de sosuri picante.
Brazilienii savurează orezul și fasolea
Alimentele consumate cel mai des de brazilieni sunt orezul și fasolea, practic nelipsite de la nicio masă. Conținutul mare de fibre face ca starea de sățietate să se instaleze foarte ușor și astfel este împiedicată acumularea kilogramelor nedorite. Important este nu doar să consumi alimente cu valoare nutritivă, ci și modul în care ți le prepari. În Brazilia se evită prăjelile !
Rușii sunt mari grădinari
Poporul rus dedică foarte mult timp activității grădinăritului, ceea ce-i oferă posibilitatea de a consuma alimente cât mai sănătoase, lipsite de coloranți sau îngrășăminte. Legumele și fructele crescute în propria grădină au un plus de nutrienți, vitamine benefice menținerii unei greutăți normale.
Indonezienii postesc
Aceștia sunt adepții posturilor, au zile în care consumă numai orez și apă, lucru care-i ajută să fie în formă și să nu-și pună problema luării în greutate. În momentul în care vrei să ții cont de mâncarea pe care o consumi, pentru a împiedica depunerea grăsimilor, este de preferat să-ți îndrepți atenția către fructele și legumele pline de vitamine și fibre, alimente specifice postului.
Ceaiul – băutura care-ți dă sănătate
Conform studiilor, țările mari consumatoare de ceai (cu precădere cele din Sudul Africii) prezintă un risc de obezitate scăzut. Aceasta pentru că ceaiul asigură hidratarea pe termen lung, dar și datorită antioxidanților conținuți care luptă împotriva cancerului și a altor boli.
Ungurii preferă murăturile
În Ungaria se consumă foarte multe legume murate, ceea ce accelerează scăderea în greutate pentru că acestea au calorii puține, iar gustul acru predominant nu le permite să le consume fără măsură. Pregătite din timp, acestea au nevoie de oțet care să le păstreze gustul.
Norvegienii fac foarte multă mișcare
Comparând acest popor cu sedentarismul ce caracterizează americanii, putem observa beneficiile pe care aceștia le au de pe urma sportului practicat sub diverse forme. Primordiale sunt plimbările și excursiile, în detrimentul picnicurilor și acest lucru se vede, este dovada clară a lipsei predispoziției spre îngrășare.
Japonezii știu cum să-și țină greutatea sub control!
Cel mai slab grad de obezitate este întâlnit la poporul japonez, aproximativ 3% din totalul populației. Acest lucru se datorează consumării unei alimentații sănătoase, ce are la baza peștele, legumele și fructele. Prin preparare, ele nu suportă prea multe modificări, aceștia evită prăjirea alimentelor, preferând numai fierberea lor, proces prin care legumele și peștele nu-și pierd valoarea nutritivă.
Toate aceste tabieturi sănătoase ar trebui să ne dea de gândit și să ne ajute să ne focalizăm mai mult atenția asupra activității fizice și a unei alimentații cât mai sănătoase.
Beneficiile și riscurile consumului de murături
28.11.2024