Slabeste in ritm alert cu ZUMBA!
Nebunia zumba a pornit in America de Sud, odata ce antrenorul Alberto Perez a lansat un program de aerobic ce includea miscari inspirate din dansurile latine, iar de atunci acest sport distractiv si eficient castiga o multime de fani in fiecare zi. Alatura-te si tu distractiei!
01.04.2012
Timp estimat de citire:
3 minute, 2 secundeNumai in Bucuresti exista 73 de instructori autorizati de zumba, iar numarul este in continua crestere, ceea ce spune cate ceva despre popularitatea extraordinara a acestui sport, nu-i asa? Femei si barbati deopotriva se inghesuie la orele de zumba, fie pentru ca vor sa slabeasca, fie pentru ca vor sa-si tonifice corpul intr-un mod distractiv, perfect la sfarsitul unei zile obositoare.
Fiecare antrenament de zumba include miscari de aerobic si pasi de dans inspirati din salsa, merengue, dansuri orientale si africane si chiar hip-hop.
Dans + aerobic = zumba!
Asa cum mentionam la inceputul articolului, curentul zumba a luat nastere in Columbia, din pura intamplare. Intr-o buna zi, un antrenor extrem de popular pe nume Alberto Perez se indrepta cu masina catre sala de aerobic unde isi tinea orele, cand si-a dat seama ca a uitat acasa caseta cu muzica de antrenament. Cum era fan al muzicii latino, a luat caseta din masina si a improvizat o ora de aerobic amestecat cu dansuri dintre cele mai diverse, de la salsa si merengue pana la reggaeton si dans din buric. Participantii s-au simtit atat de bine, incat programul proaspat conceput s-a transformat intr-o adevarata zumba-manie!Astazi, zumba se preda in nu mai putin de 125 de tari, in sute de sali de aerobic, cu mii de participanti care ies din sala cu zambetul pe buze dupa o astfel de ora!
O ora de zumba te ajuta sa arzi intre 400 si 600 de calorii, iar partea grozava este ca la antrenamente vei invata si cativa pasi care te vor scoate din impas pe ringul de dans sau la o petrecere.
Planuri de antrenament pentru toata lumea
Antrenamentele de zumba sunt mici petreceri la care poate participa oricine, de aceea fiecare antrenor este invatat sa tina orele in functie de tipologia participantilor:
* zumba clasica: cunoscut si sub denumirea de Zumba Fitness Party, acest antrenament ii aduce laolalta pe cei care vor sa isi tonifice corpul, sa slabeasca sau doar sa se distreze.
*zumba pentru seniori: voia buna si atmosfera de petrecere sunt la ele acasa, diferenta fiind data de adaptarea exercitiilor si de accentul pus pe socializarea dintre participanti.
* zumba in circuit: un antrenament special gandit pentru persoanele care nu au la dispozitie mai mult de 30 de minute si vor sa lucreze mai intens.
* zumba in apa (Aqua Zumba): exercitiile fizice specifice acestui sport inedit se desfasoara in piscina. Portie dubla de distractie!
* zumba pentru copii, la care pot participa toti micutii cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani.
Redactia noastra a incercat zumba!
Cum zumba ne-a entuziasmat si ne-a suscitat interesul, am invitat un membru al redactiei sa-l incerce, asa ca Oana Anghel, colega noastra, vine cu pareri la cald despre acest sport foarte popular: „Prima data, m-am dus la zumba cu strangere de inima. Stiam ca e pe baza de coregrafie si ma temeam sa nu fiu penibila, caci incurcarea pasilor era previzibila. Nu a fost asa. Miscarile sunt simple si vin de la sine. Dupa prima sedinta, ma simteam plina de energie si nu resimteam niciun pic de oboseala. Zumba inseamna miscare, dar nu suprasolicita muschii, ca in cazul altor clase de aerobic. Deja dupa a doua-a treia sedinta, dupa ce reusesti sa strecori si putina gratie in miscarile care la inceput erau mecanice, incepe sa iti placa ce vezi in oglinda. In momentul asta, sunt dependenta de zumba, dar o consider o dependenta benefica.”
Raluca Mateescu
Aceste 4 obiceiuri pot crește cu până la 5 ani speranța de viață!
21.05.2024