Supa crema de dovleac
Usor si rapid de facut, supa crema de dovleac poate fi o alegerea ideala cand vrei sa scapi de kilogramele in plus. Datorita continutului de fibre, dovleacul ajuta la mentinerea starii de satietate in timp.
13.11.2018
Timp estimat de citire:
0 minute, 52 secundeIngrediente
- 1 kg dovleac
- O ceapa
- 500 grame morcovi
- O telina
- O legatura de patrunjel
- Un catel de usturoi
- Sare
- Piper
- Ulei de masline
Mod de preparare
Intr-o oala cu aproximativ 3 litri de apa se adauga dovleacul, morcovii, ceapa, telina, patrunjelul, usturoiul, dupa ce au fost curatate si taiate inainte. Se lasa ingredientele la fiert, adaugandu-se ocazional sare si piper, dupa gust. Compozitia creata se pune in blender pana se obtine crema.
Pofta buna!
Beneficii
100 grame de dovleac sunt echivalentul a 26 de calorii. Dovleacul contine vitaminele A, E, C, K, dar si minerale, precum sodiu, potasiu, fosfor, calciu, magneziu. Consumul de dovleac are beneficii pentru sanatate – ajuta la imbunatatirea vederii, la reducerea nivelului de colesterol, ofera protectie pielii. Datorita continutului de fibre, dovleacul ajuta la mentinerea unei stari de satietate in timp, astfel ca se stimuleaza pierderea in greutate.
Marius Vasilescu
Cum să prepari cea mai bună ciocolată de casă?
28.12.2024