Supă-cremă de praz
Am pregătit mai jos o rețetă dietetică numai bună pentru mesele de prânz. Ușor și rapid de preparat, supa-cremă de praz este bogată în vitamine și oferă organismului senzația de sațietate datorită țelinei.
28.01.2021
Timp estimat de citire:
1 minut, 23 secundeIngrediente
- 1 bucată de praz
- 1 cartof
- 1 țelină (mărime mică)
- 2 căței de usturoi
- O lingură de unt
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Primul pas este de a spăla bine prazul, usturoiul, cartoful și țelina. Ulterior, se taie prazul felii și se pune într-un vas împreună cu puțin ulei de măsline și se lasă pe foc la călit. Se amestecă bine până când prazul începe să se înmoaie. După ce acesta s-a înmuiat se adaugă 2 căni de apă și se lasă la foc mic.
Se taie mărunt cartoful, țelina și usturoiul și se pun în vasul unde se află prazul. Se lasă la fiert aproximativ 20-30 minute.
După ce au fiert, legumele se pun într-un blender împreună cu untul, sarea și piperul și se mixează până când se transformă într-un piure.
Beneficii
Bogat în apă și antioxidanți, prazul este sărac în calorii, fiind ideal în orice dietă. 100 grame praz sunt echivalentul a numai 31 de calorii. Prazul este bogat în substanțe nutritive și fibre, respectiv magneziu, vitamina C, A, K, B6.
Țelina este leguma ideală atunci când vrei să scapi de kilograme, aceasta având un efect de detoxifiere. Este bogată în vitamine (A, B1, B2, B6, C) și minerale (fosfor, potasiu, calciu, fier, magneziu) necesare organismului. Consumul regulat de țelină ajută organismul la reglarea tensiunii, previne bolile cronice și echilibrează pH-ul.
Rețete de ciorbe pentru scăderea colesterolului
13.11.2024