Supa-crema de sparanghel
Sparanghelul sau hrana regilor are efecte nemaipomenite asupra organismului. Este bogat in potasiu, fibre, vitamina A, vitamina C, vitamina B1, B2, vitamina E, vitamina K, calciu, fosfor, magneziu, zinc, potasiu si are doar 40 de calorii.
13.06.2017
Timp estimat de citire:
1 minut, 24 secundeVitamina C din sparanghel ajuta la intarirea sistemului imunitnar, vitamina A ajuta la pastrarea unei vederi sanatoase, iar potasiul este important pentru mentinerea sanatatii sistemului nervos si a creierului.
Supa-crema de sparanghel
Ingreditente:
- 450 g sparanghel proaspat
- 1 ceapa mare
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri de ulei
- 350 ml supa de pui
- 1 lingura cu varf de iaurt (grecesc)
- 2 tulpini de telina
- sare, piper negru
- crutoane cu parmezan
Preparare
Ceapa taiata marunt si telina taiata felii se calesc in uleiul incins pana cand ceapa devine moale. Imediat dupa se adauga usturoiul (taiat felii) si se mai calesc timp de un minut. Se adauga supa de pui, sare si piper (dupa gust) si se fierbe aproximativ 5 minute. Intre timp se taie sparanghelul in segmenti apoi se adauga tulpinile in oala si se lasa la fiert inca 10 minute.
Dupa cele 10 minute, se pune continutul oalei in blender si se mixeaza pana se obtine o crema. Supa crema formata se pune iar intr-o oala si se lasa putin la fiert. Se stinge focul, se adauga sparanghelul, se pune capacul si se lasa pret de 5 minute. Ulterior se adauga iaurtul si se amesteca pana cand supa devine omogena. Crutoanele cu permezan se obtin foarte usor. Luati o bagheta pe care o taiati in felii. Feliile se pun fie in cuptor, fie in toaster. Dupa ce acestea sunt usor prajite si calde, se stropesc cu ulei de masline si se adauga parmezan razuit.
Supa-crema de sparanghel se serveste calda impreuna cu crutoane cu parmezan.
Pofta buna!
Marius Vasilescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024