Supa de curcan
Pentru o masa echilibrata supele pot fi optiunea ideala. Avand de obicei putine calorii si fiind satioase, sunt ideale si in regimurile de slabit. Iata o reteta usor de preparat care are ca ingredient principal carnea de curcan, recunoscuta pentru avantajele pe care le aduce sanatatii.
08.01.2018
Timp estimat de citire:
1 minut, 19 secundeIngrediente pentru 8 portii
- 500 grame de carne de curcan
- 250 grame de telina
- 300 grame de amestec de legume
- 100 grame fidea
- o ceapa
- o legatura de patrunjel
- sare si piper
Mod de preparare
Se taie ceapa, telina si carnea de curcan in cubulete si se asaza intr-o oala cu apa impreuna cu amestecul de legume. Se fierbe la foc mediu si se amesteca din cand in cand. In momentul in care supa da in fiert, se adauga si fideaua.
Atunci cand fideaua incepe sa se inmoaie, supa de curcan este gata. Se adauga sarea si piperul dupa gust si se mai amesteca putin. Se taie patrunjelul si se adauga in supa.
Beneficii
Carnea de curcan este sanatoasa, are putine calorii si este saraca in grasimi. Este bogata in vitaminele B3, B6 si B12, fier, zinc, fosfor. 100 grame de carne de curcan sunt echivalentul a 150 de calorii si 30 de grame de poteine.
Telina contine fibre, fiind un aliment ideal atunci cand vine vorba de o cura de slabit. Este bogata in vitaminele A, B, C, K, acid folic, magneziu, potasiu, calciu si fosfor
Consumul de legume este recomandat zilnic. Legumele asigura cantitatea necesara de fibre, minerale si alti nutrienti care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Sarace in calorii, legumele contin aproape toate vitaminele si mineralele de care organismul are nevoie.
Marius Vasilescu
Crăciun în varianta light. Rețete tradiționale fără kilograme în plus
19.12.2024