Supa de morcovi si portocale
Cateodata e bine sa incerci si ceva diferit, motiv pentru care ti-am pregatit o reteta care sigur te va impresiona: supa de morcovi si portocale. Pe langa faptul ca este o supa sanatoasa, este gata intr-un timp si trei miscari.
05.10.2018
Timp estimat de citire:
1 minut, 12 secundeIngrediente
- O ceapa rosie
- 500 grame morcovi
- 2 cartofi
- 50 grame de unt
- 2 portocale
- Patrunjel
- Ulei de masline
Mod de preparare
Morcovii si cartofii se curata si se taie marunt. Ceapa se taie pestisori si se pune la calit in unt.
Dupa ce s-a calit, se adauga morcovii si cartofii, se adauga apa si se lasa la fiert.
Portocalele se storc bine.
Dupa ce s-au fiert, se mixeaza legumele, adaugandu-se sucul de portocala si, dupa gust, sare.
Beneficii
100 grame de morcovi sunt echivalentul a 40 de calorii. Morcovii sunt bogati in vitamina A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, K si minerale (zinc, fosfor, mangan, magneziu, fier, calciu, cupru). Totodata morcovii conti beta caroten. Consumul de morcovi ajuta la imbunatatirea vederii, la mentinerea unei pieli sanatoase si curata dantura. Datorita numarului scazut de calorii, morcovii sunt ideali in dietele de slabit.
Portocalele sunt sarace in calorii si bogate in nutrienti, motiv pentru care sunt alegerea perfecta atunci cand esti la dieta. Fructele sunt bogate in fibre, sunt o sursa excelenta de vitamina C, sunt un antioxidant ideal si nu contin grasimi saturate sau colesterol. Pe langa vitamina C, portocalele contin vitaminele A, E, B1, B2, B3, B5, B6, calciu, magneziu, cupru si potasiu.
Marius Vasilescu
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024