14.08.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 30 secundePentru a te bucura de un gust special, care să te ducă cu gândul în celebra regiune Andaluzia, încearcă această supă rece proaspătă. Este o rețetă potrivită pentru vară, cu puține calorii și indice glicemic scăzut. Poate fi păstrată la frigider timp de o săptămână.
Adaugă fasole fiartă (este recomandată cea neagră) pentru a obține o mâncare mai consistentă, iar pentru zilele călduroase poți pune și unul, două cuburi de gheață.
Ingrediente pentru 6 porții
- 3 ardei grași (roșu, portocaliu, galben – pentru un gust dulce, inedit)
- 1 castravete
- 1 ceapă roșie
- 3 felii de țelină
- 450 g roșii conservate
- 430 ml suc de roșii
- 2 căței de usturoi tocați mărunt
- Câțiva ardei iuți mici, tocați, pe care să-i adaugi opțional, după gust
- Piper negru
- Sare de mare
Mod de preparare
- Taie legumele proaspete și pune jumătate din cantitate într-un robot de bucătărie, împreună cu roșiile, sucul de roșii și usturoiul. Mixează-le la viteză mică.
- Adaugă legumele rămase, ardeiul iute, sarea și piperul după gust.
Poftă bună!
Roșiile sunt alimente foarte nutritive, ce aduc beneficii întregului organism. Consumate frecvent, pot ajuta sănătatea inimii, pot îmbunătăți frumusețea pielii și pot face parte cu ușurință dintr-o dietă de slăbit. O singură roșie poate oferi jumătate din necesarul de vitamina C pentru o zi. Roșiile conțin și o cantitate apreciabilă de potasiu, un mineral esențial, necesar pentru menținerea sănătății sistemului nervos. Mai conțin vitamina A, vitamina K, fier, dar și un antioxidant special, numit licopen, care luptă împotriva radicalilor liberi, protejând împotriva îmbătrânirii. Conțin numai 18 kcal/100 g.
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024