Suplimente alimentare benefice pierderii in greutate – efecte neasteptate!
Oamenii de stiinta spun ca suplimentele pe baza de vitamina D, fier sau glucomannan sunt un aliat de nadejde in lupta cu greutatea, dar nu uita ca ele trebuie insotite de un stil de viata sanatos. Pentru a-ti veni in ajutor, ti-am pregatit o lista cu cele care te pot ajuta in regimul de slabit.
21.01.2019
Timp estimat de citire:
3 minute, 15 secundeDin cauza stilului de viata tot mai aglomerat ne gasim tot mai greu timp pentru un meniu corect, bogat in vitamine, minerale si alte elemente nutritive. In ceasta situatie, pentru a nu ne priva organismul de cele care sunt esentiale putem apela la suplimentele alimentare.
Uleiul de peste
Uleiul de peste este plin de acizii grasi Omega-3, renumiti pentru efectele benefice asupra sanatatii, printre care mentionam doar sanatatea inimii, functionarea optima a creierului sau reducerea nivelului de colesterol „rau”. In privinta slabitului, suplimentele cu ulei de peste ajuta, conform studiilor stiintifice, la reducerea apetitului, un element extrem de important pentru persoanele care vor sa slabeasca. O cercetare a Universitatii Navarra din Spania a aratat faptul ca o dieta bogata in Omega-3 ii face pe subiecti sa se simta mult mai satui dupa masa, ceea ce inseamna scaderea tentatiei de a mânca mult si des.
Vitamina D
Esentiala pentru sanatatea oaselor, a dintilor si pentru un sistem imunitar care functioneaza corect, lipsa vitaminei D este comuna in perioadele sezonului rece in care nu prea vedem soarele. Este important sa stii ca oamenii de stiinta spun ca suplimentele de vitamina D sunt foarte importante si pentru slabit. Cercetarile arata ca deficienta de vitamina D este un risc pentru obezitate si, in plus, daca organismul tau are un aport corect de vitamina D acest lucru te poate ajuta si in procesul de slabit. Nu uita ca suplimentele pe baza de vitamina D au si rolul de a ajuta la absorbtia calciului in organism.
Calciul
Stiai ce rol important are calciul in pierderea kilogramelor? Prof. dr. Michael Zemel, directorul Institutului de Nutritie din cadrul Universitatii Tennessee, SUA, a descoperit un lucru extrem de interesant. Cantitatea de calciu depozitata in celulele grase este esentiala pentru determinarea modului in care grasimea este acumulata in organism. Practic, cu cât aceste celule au mai mult calciu, cu atât vei putea arde mai repede grasimile.
Probioticele
Probioticele nu ajuta doar la sanatatea bacteriilor intestinale, ci si la slabit. Explicatia sta in faptul ca reduc numarul de calorii absorbite din mâncare si, in acelasi timp, afecteaza pozitiv hormonii legati de depozitarea grasimilor si de apetit.
Fierul
Deficitul de fier are un rol si in acumularea kilogramelor. Daca nu ai suficient fier in organism te vei simti obosita si nervoasa. Astfel de stari, cel mai probabil, nu te vor lasa niciodata sa faci sport, fie la sala, fie in aer liber. Asadar, daca vrei sa tii un regim corect si sa faci cât mai multa miscare este foarte important ca organismul tau sa beneficieze de aportul corect de fier.
Atentie! Anemia din cauza deficitului de fier poate duce la sindromul Pica. Acesta se manifesta prin pofte neobisnuite si prin ingerarea de pamânt, creta, vopsea, lemn etc.
Magneziul
Rinichii, muschii, inima sau oasele au nevoie de magneziu, iar daca nu ai o alimentatie corespunzatoare iti poti lua necesarul din suplimente. Un studiu din 2013 arata insa si legatura cu scaderea in greutate, si asta pentru ca magneziul ajuta la reglarea nivelului de zahar in sânge precum si la normalizarea nivelului de insulina, in cazul persoanelor supraponderale sau obeze.
Glucomannan
Un tip de fibra solubila in apa, glucomannanul este un aliat foarte puternic in lupta cu kilogramele, unii ar spune ca printre cei mai buni! Foarte scazut in calorii, glucomannanul ocupa spatiu in stomac, dându-ti astfel senzatia de satietate si reducând substantial nevoia de a mânca. In plus, aceasta fibra-minune reduce absorbtia de grasime si proteine.
Glucomannanul hraneste bacteriile intestinale „prietenoase”, rezultatul fiind protejarea organismului de acumularea de grasimi.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Tot ce trebuie să știi despre dieta Ikanos
14.11.2024