Tabel calorii alimente
Caloriile (sau kilocaloriile) reprezinta unitatile utilizate pentru masurarea cantitatii de energie furnizata de alimente atunci când sunt consumate si digerate. Toate alimentele contin calorii, dar unele ne oferă si alte substante importante pentru organism (vitamine, minerale, antioxidanti).
Atunci cand ne dorim sa scadem in greutate sau sa ne mentinem greutatea este important sa stim cate calorii trebuie sa consumam, dar si sa ne monitorizam atent aportul caloric. Un tabel calorii alimente este un instrument util care ne ajuta sa stim cu aproximatie cate calorii au alimentele obisnuite. In felul acesta, ghidandu-ne dupa un tabel calorii alimente ne putem crea propria dieta de slabit sau regimul sanatos si echilibrat caloric.
Asa cum puteti vedea in tabelul calorii alimente de mai jos, legumele si fructele au cele mai putine calorii, iar la polul opus se regasesc produsele ce contin mult zahar. Carnea grasa, mezelurile, dulciurile sau fructele uscate sunt alte categorii de alimente bogate caloric.
Nr. | Denumire aliment | Calorii / 100g |
Lapte si derivate | ||
1 | Branza de burduf | 369 |
2 | Branza grasa de vaci | 160 |
3 | Branza slaba de vaci | 80 |
4 | Branza telemea de oaie | 270 |
5 | Branza telemea de vaca | 260 |
6 | Branza topita grasa | 240 |
7 | Cascaval “Penteleu” | 260 |
8 | Iaurt gras | 90 |
9 | Iaurt slab | 50 |
10 | Lapte de vaca batut integral | 60 |
11 | Lapte de vaca integral | 60 |
12 | Lapte de vaca partial degresat II | 50 |
Carne si derivate | ||
13 | Carne de caprioara | 105 |
14 | Carne slaba de curca | 189 |
15 | Carne grasa de gaina | 140 |
16 | Carne slaba de gaina | 115 |
17 | Carne de iepure | 162 |
18 | Carne de miel | 200 |
19 | Carne de mistret | 112 |
20 | Carne semigrasa de oaie | 316 |
21 | Carne slaba de oaie | 200 |
22 | Carne grasa de porc | 340 |
23 | Carne semigrasa de porc | 230 |
24 | Carne slaba de porc | 140 |
25 | Carne de rata | 200 |
26 | Carne grasa de vaca | 277 |
27 | Carne slaba de vaca | 120 |
28 | Carne slaba de vitel | 104 |
29 | Ficat de bovine | 175 |
30 | Ficat de porc | 139 |
31 | Limba de bovine | 229 |
32 | Parizer, crenvurst, polonez, safalade | 220 |
33 | Pate de ficat | 260 |
34 | Rinichi de bovine, de porc | 150 |
35 | Sunca presata | 130 |
Peste si preparate | ||
36 | Conserve de stavrizi in ulei (numai pestele) | 300 |
37 | Crap | 127 |
38 | Salau | 86 |
39 | Stiuca | 88 |
Oua | ||
40 | Albus (ou de gaina) | 52 |
41 | Galbenus (ou de gaina) | 322 |
42 | Ou de gaina integral | 143 |
Legume proaspete | ||
45 | Ardei gras rosu | 31 |
46 | Ardei gras verde | 24 |
47 | Ardei umpluti cu orez (sterilizat) | 76 |
48 | Bulion de tomate | 62 |
49 | Cartofi noi | 77 |
50 | Castraveti | 24 |
51 | Castraveti murati în otet | 30 |
52 | Ceapa uscata | 42 |
53 | Ceapa verde | 32 |
54 | Ciuperci | 22 |
55 | Ciuperci deshidratate | 33 |
56 | Conopida | 25 |
57 | Conopida în apa (sterilizat) | 25 |
58 | Dovlecei | 20 |
59 | Fasole verde | 31 |
60 | Fasole verde în apa (sterilizat) | 20 |
61 | Ghiveci în bulion (sterilizat) | 21 |
62 | Mazare în apa (sterilizat) | 70 |
63 | Mazare verde boabe | 42 |
64 | Morcov | 41 |
65 | Morcovi deshidratati | 340 |
66 | Pasta de tomate | 82 |
67 | Patlagele rosii | 18 |
68 | Patlagele verzi | 24 |
69 | Ridichi | 16 |
70 | Ridichi de luna | 14 |
71 | Rosii în bulion (sterilizat) | 62 |
72 | Spanac | 23 |
73 | Sparanghel în apa (sterilizat) | 20 |
74 | Suc de tomate | 17 |
75 | Tocana de legume (sterilizat) | 73 |
76 | Usturoi | 149 |
77 | Varza rosie | 31 |
78 | Varza acra | 19 |
79 | Varza alba | 25 |
Fructe proaspete | ||
80 | Afine | 57 |
81 | Ananas | 50 |
82 | Banane | 89 |
83 | Caise (soiuri) | 48 |
84 | Capsune | 33 |
85 | Cirese (soiuri) | 63 |
86 | Cirese amare | 50 |
87 | Corcoduse | 27 |
88 | Dude | 43 |
89 | Grepfrut | 42 |
90 | Gutui | 57 |
91 | Lamai | 29 |
92 | Mandarine | 53 |
93 | Mere | 52 |
94 | Mango | 60 |
95 | Nectarine | 44 |
96 | Pepeni galbeni | 34 |
97 | Pepeni verzi | 30 |
98 | Pere | 57 |
99 | Piersici | 39 |
100 | Portocale | 47 |
101 | Prune | 60 |
102 | Struguri | 67 |
103 | Visine | 50 |
104 | Zmeura | 53 |
Fructe uscate | ||
105 | Caise (fara samburi) | 241 |
106 | Curmale (cu samburi) | 282 |
107 | Prune (cu samburi) | 240 |
108 | Smochine | 249 |
109 | Stafide | 299 |
Leguminoase uscate | ||
110 | Mazare boabe | 354 |
111 | Fasole boabe | 303 |
Produse derivate din cereale | ||
112 | Biscuiti | 340 |
113 | Cornuri, chifle | 140 |
114 | Fulgi de ovaz | 68 |
115 | Gris | 360 |
116 | Orez decorticat | 130 |
117 | Paine de graham | 265 |
118 | Paine alba de grau | 266 |
119 | Paine intermediara de grau | 246 |
120 | Paine neagra de grau | 249 |
121 | Paine de secara | 259 |
122 | Paste fainoase cu ou | 361 |
123 | Paste fainoase obisnuite | 131 |
Fructe si seminte oleaginoase | ||
124 | Alune în coaja | 567 |
125 | Arahide | 568 |
126 | Castane | 245 |
127 | Dovleac (seminte) | 446 |
128 | Fistic | 562 |
129 | Floarea – soarelui (seminte) | 582 |
130 | Masline grecesti | 311 |
131 | Masline verzi | 145 |
132 | Nuca de cocos | 354 |
133 | Nuci | 654 |
Produse zaharoase | ||
134 | Amidon | 346 |
135 | Bomboane cu ciocolata | 535 |
136 | Bomboane fondante | 380 |
137 | Cacao pudra | 230 |
138 | Caramele cu lapte | 400 |
139 | Ciocolata cu lapte | 535 |
140 | Ciocolata cu vanilie | 575 |
141 | Ciocolata menaj | 535 |
142 | Dulceata de nuci verzi | 280 |
143 | Dulceata de trandafiri | 300 |
144 | Fructe confiate | 360 |
145 | Gem de caise | 534 |
146 | Gem de capsuni | 278 |
147 | Gem de gutui | 290 |
148 | Gem de piersici | 295 |
149 | Gem de prune | 273 |
150 | Gem de visine | 292 |
151 | Gem de zmeura | 263 |
152 | Glucoza | 375 |
153 | Halva din floarea – soarelui | 469 |
154 | Halva din susan | 556 |
155 | Jeleu de afine | 242 |
156 | Jeleu de mure | 350 |
157 | Lactoza | 162 |
158 | Magiun de prune | 276 |
159 | Marmelada amestec | 246 |
160 | Marmelada extra | 245 |
161 | Martipan | 430 |
162 | Miere de albine | 320 |
163 | Nuga | 398 |
164 | Praline | 485 |
165 | Sirop de fructe (visine, zmeura) | 250 |
166 | Zahar | 387 |
Grasimi | ||
167 | Margarina | 717 |
168 | Seu de bovine si ovine | 902 |
169 | Smantana 20% | 196 |
170 | Smantana 30% | 322 |
171 | Ulei de soia | 894 |
172 | Unt | 710 |
173 | Untdelemn de floarea – soarelui | 884 |
174 | Untura de gasca | 921 |
175 | Untura de porc | 898 |
Diverse | ||
176 | Gelatina | 62 |
Bauturi alcoolice | ||
177 | Bere | 43 |
178 | Rom | 231 |
179 | Tuica | 250 |
180 | Vin alb | 82 |
181 | Whisky | 250 |