Talia supla, visul oricarei femei
Talia de viespe a fost intotdeauna la moda si asa va ramane. Din pacate, nu toate femelie sunt inzestrate cu o asemenea talie, asa incat acestora nu le raman de facut decat doua lucruri: fie sa adopte obiecte vestimentare care sa creeze iluzia unei talii subtiri, fie sa intervina ele acolo unde natura nu a fost generoasa.
01.07.2013
Timp estimat de citire:
2 minute, 53 secundeAfla aici cum poti obtine o talie supla in cel mai scurt timp
A doua varianta este intotdeauna de preferat, intrucat sunt destule situatiile in care hainele nu ne pot rezolva problema. Cum ar fi, de exemplu, vara, la plaja, cand costumul de baie ne poate face sa nu ne simtim chiar in largul nostru.
Trucuri alimentare pentru o talie subtire
Ca de fiecare data, ceea ce mancam are o importanta capitala. Cateva trucuri alimentare ne pot ajuta sa eliminam aspectul „pufos” al taliei:
- Mananca incet, pentru a evita sa inghiti aer si astfel sa te balonezi;
- Uita de bauturile carbogazoase;
- Evita alimentele care fermenteaza in stomac si te baloneaza: varza, broccoli, fasolea, mazarea, ridichile, branzeturile, merele, perele;
- La sfarsitul mesei, bea un iaurt probiotic, care reface flora intestinala si faciliteaza digestia.
Cele mai eficiente exercitii pentru o talie supla
Esentiale sunt, si de aceasta data, exercitiile fizice special create pentru aceasta zona. Conditia de baza a unei talii definite este exercitiul constant. Din fericire, primele rezultate sunt vizibile dupa numai o luna. Noi iti propunem 6 dintre cele mai eficiente exercitii, dintre care 3 se executa in picioare, celelalte 3 la sol. Pentru primele 3 exercitii, pozitia corecta este urmatoarea: genunchii usor indoiti, fesierii incordati, la fel si abdomenul.
- Cel mai simplu exercitiu pentru talie este urmatorul: ia o bara metalica si du-o la ceafa, cu sprijin pe umeri. Apleaca trunchiul alternativ catre stanga si dreapta, revenind de fiecare data la pozitia initiala. Executa aceste indoiri ale corpului timp de 30 de secunde, in 4 serii.
- Acelasi exercitiu, dar de aceasta data nu mai apleca trunchiul in stanga si in dreapta, ci rasuceste-te catre stanga si dreapta, ca si cum ai privi in spatele tau. Dupa fiecare rasucire, revii la pozitia initiala. Miscarea trebuie facuta din abdomen, si nu din bazin! Nu te opri decat dupa 30 de secunde, fa pauza si ia-o de la capat cu inca 3 serii.
- Pentru al treilea exercitiu, vei renunta la bara, dar vei pastra picioarele flexate, abdomenul si fesierii incordati. Descrie cercuri cat mai ample cu trunchiul, aplecandu-te in fata, de la stanga catre dreapta si apoi lasa-te pe spate pana inchizi cercul. Aceeasi miscare si de la dreapta spre stanga. 4 serii a cate 20 de rotiri (10 de la stanga spre dreapta, 10 de la dreapta spre stanga).
- Asaza-te pe sol, pe spate, cu picioarele indoite, talpile fiind jos. Ridica alternativ de la sol soldul drept, apoi pe cel stang. Repeta miscarea de 20 de ori si executa 4 serii.
- Aceeasi pozitie pe sol, cu picioarele indoite si bratele pe langa corp. Ridica umerii de pe sol (doar umerii, nu si zona lombara), tine barba in piept, abdomenul incordat si atinge alternativ cu palma dreapta calcaiul drep, apoi cu palma stanga calcaiul stang. Executa 4 serii a cate 20 de repetari.
- Pentru acest ultim exercitiu, ramai la sol, dar intoarce-te pe o parte. Corpul trebuie sa fie in linie dreapta. Asaza capul pe bratul aflat pe sol, iar celalalt brat du-l in fata pieptului si sprijina-te pe el. Tine picioarele lipite si tot lipite ridica-le de la sol cat de mult poti. Executa 4 serii a cate 20 de repetari pe fiecare parte.
Oana Anghel
De ce apare febra musculară și cum poate fi aceasta prevenită
08.07.2024