Tarta delicioasa cu varza murata
O folosim mai ales la prepararea sarmalelor, dar si a felurilor cu ciolan afumat, costita de porc si alte tipuri de carnuri grase. Este o arie de desfasurare destul de ingusta pentru un ingredient ca varza murata, totodata valoros din punct de vedere nutritional si versatil din punct de vedere culinar.
26.01.2018
Timp estimat de citire:
2 minute, 1 secundaCu o culoare imbietoare si un gust neasteptat de bogat, aceasta tarta apetisanta este dovada convingatoare a faptului ca varza murata merita mai multe sanse de a ajunge in meniul nostru decat obisnuim sa-i acordam. Reprezinta o optiune de luat in vedere pentru produsele de luat la pachet. Si asta deoarece pe langa aportul considerabil de substante nutritive, furnizeaza si o cantitate importanta de fibre (continute atat de varza murata, cat si de faina de ovaz si cartofii dulci) necesare mentinerii prelungite a senzatiei de satietate.
Timp de preparare: 20 de minute
Timp de gatire: 35 de minute
Gra de dificultate: redus
Ingrediente necesare pentru 4 portii
- 1 kg de cartofi dulci
- 400 g de varza murata
- 200 g de faina de ovaz
- 150 g de branza feta
- 100 g de stafide
- 3 oua
- 1 ceapa
- 3 linguri de seminte decojite de floarea-soarelui
- unt de cocos
Mod de preparare
- Stafidele se pun la rehidratat in apa fierbinte, timp de 15 minute.
- Cartofii dulci se curata de coaja, se taie in bucati si se pun la fiert in apa clocotita intr-o oala mare, timp de 15 minute. Ulterior, se scurg si cu ajutorul unei prese se fac piure.
- Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune a calit intr-o tigaie impreuna cu lingura de unt de cocos.
- Se preincalzeste cuptorul la 180 ° C.
- Intr-un vas mare, folosind telul, bate ouale bine ca pentru omleta; adauga stafidele scurse, piureul de cartofi dulci, varza murata scursa si taiata fideluta, faina de ovaz, ceapa calita, cimbrul si jumatatea din branza feta; se asezoneaza cu piper proaspat rasnit si se amesteca bine.
- Compozitia se toarna intr-o tava de copt, unsa cu putin ulei de cocos, iar deasupra se presara restul de branza feta si semintele de floarea-soarelui.
- Tava se da la cuptorul preincalzit timp de 35 de minute.
- Cand e gata, se scoate din cuptor si se lasa se se raceasca, iar apoi se taie felii. Se serveste rece, fiind excelenta in asociere cu somonul afumat.
Sfat: Poti prepara aceasta tarta in weekend si apoi sa-ti iei cate o portie cu tine la serviciu. Se poate pastra la frigider fara niciun fel de probleme chiar si 4 zile.
Sursa: www.madame.lefigaro.fr
Natalia Talmacec
Orz verde - cum să-l folosești și ce beneficii are
13.11.2024