Ti-e pofta de ceva dulce? Incearca 3 retete de dulciuri sanatoase!
Pofta de dulce este unul dintre impedimentele principale ale dietelor, insa ti-o poti satisface fie cu dulciuri dietetice, fara zahar (disponibile in cofetariile Candy Cat), fie cu prajiturele facute in casa, care contin o multime de ingrediente benefice pentru organismul tau, precum fulgii de ovaz. Noi iti oferim retetele!
13.08.2013
Timp estimat de citire:
2 minute, 13 secundePrajiturele cu fulgi de ovaz si cocos
Ingrediente:
2/3 dintr-o cana de ulei vegetal
1 ceasca de unt de arahide natural
O jumatate de cana de zahar brun
2 oua
1 lingurita de esenta de vanilie
50 g de fulgi de nuca de cocos
3 cani de fulgi de ovaz
O cana si un sfert de faina de grau integrala
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
Preparare: Aprinde focul in cuptor, pentru a se incalzi suficient. Bate uleiul cu untul de arahide pana devine omogen, apoi adauga ouale, zaharul si vanilia, amestecand bine. Adauga si cocosul. Intr-un bol separat, amesteca ovazul, faina, praful de copt si bicarbonatul de sodiu, dupa care toarna continutul peste mixtura de unt de arahide. Cu o lingura, pune cocoloase din acest aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Pune la cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute, pana cand devin maronii.
“Bomboane” de ciocolata fara coacere
Ingrediente:
O banana coapta, facuta piure
O cana de zahar brun
1/4 cana de cacao pudra
1/2 cana de lapte degresat
1/2 cana de unt de arahide
O lingurita de extract de vanilie
3 cani fulgi de ovaz
Un varf de cutit de sare
Preparare: Pune toate ingredientele, in afara de vanilie si ovaz, intr-o olicioara si lasa-le sa dea in clocot la foc mediu, amestecand constant. Lasa mixtura sa fiarba 1 minut, da la o parte de pe foc si las-o sa se raceasca un pic. Adauga vanilia si fulgii de ovaz si amesteca bine. Pe o hartie de copt, pune cate un pic din compozitie, apoi lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.
Fursecuri cu seminte de in si mar
Ingrediente:
O cana si jumatate de faina integrala de grau
1/4 cana de seminte de in
O lingurita de bicarbonat de sodiu
O lingurita de sare
O cana de ulei vegetal
O cana de zahar brun
2 oua
O lingurita de esenta de vanilie
2 cani de fulgi de ovaz
2 mere medii, curatate de coaja si maruntite
O cana de nuci
Preparare: Intr-un bol, amesteca faina, semintele de in, bicarbonatul de sodiu si sarea, iar intr-un bol separat amesteca uleiul, zaharul brun, ouala si vanilia pana cand compozitia devine omogena. Adauga si ovazul, merele, faina si nucile. Ia cate o lingura din compozitie si pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi pune la cuptorul preincalzit timp de 7-8 minute, pana cand marginile sunt maronii. Din aceasta compozitie ies aproximativ 36 de fursecuri.
Raluca Mateescu
Biscuiți cu fulgi de ovăz: rețete și secrete
16.05.2024