Top 10 alimente care te ajută să slăbești
Nu e obligatoriu să ții vreun regim special pentru a pierde câțiva centimetri din talie. Cu proprietăți detoxifiante, lipotrope, termogenice sau de inducere mai rapidă a senzației de sațietate, unele alimente sunt în mod natural de o eficacitate redutabilă atunci când vine vorba de subțierea siluetei. Trebuie doar să le pui mai des în farfurie!
15.09.2023
Timp estimat de citire:
3 minute, 51 secundeNu ai timp și nici disponibilitatea necesară pentru a te supune rigorilor dietelor de slăbit? Nici nu-i musai! Sunt alimente obișnuite, accesibile si ușor de inclus in rețete savuroase care te pot elibera de rotunjimile nedorite. Așadar, iată ce trebuie să se regăsească, de-acum încolo pe primele poziții, pe lista ta de cumpărături:
Dovleceii
Au puține calorii – aproximativ 13 kcal/100 g, un conținut mare de potasiu, dar scăzut de sodiu. Sunt doar o parte din calitățile care le recomandă prezența în meniul persoanelor care vor un corp suplu și sănătos. Vestea bună este că în zilele noastre îi găsim la aprozar sau la raionul de legume al marilor magazine chiar și în sezonul rece.
Vinetele
Cu siguranță ai observat capacitatea acestor legume de a îmbiba uleiul atunci când le prepari în tigaie. Ei bine, imaginează-ți doar că ele acționează în același mod și în interiorul nostru! Bogate în pectină, un tip de fibre care captează grăsimea, vinetele favorizează eliminarea lipidelor din tubului digestiv. Consumă-le preparate fără grăsimi, coapte sau la grătar.
Ca să obții rezultatele așteptate, ai în vedere să eviți sau cel puțin să reduci consumul de alimente și băuturi neprietenoase cu silueta: produsele fast și junk food, dulciurile și sucurile cu zahăr adăugat.
Varza
Crudă sau gătită, albă, roșie, creață sau de Bruxelles, varza este un aliat de încredere împotriva kilogramelor în plus. Nu degeaba este un ingredient de bază în multe cure de slăbit. Cu o densitate calorică mică și doldora de fibre, varza îți umple stomacul cu un cost energetic nesemnificativ.
Țelina
Gătită cât mai puțin și cât mai simplu, această rădăcinoasă prezintă multiple avantaje: este săracă în calorii, îmbunătățește digestia, contribuie la eliminarea toxinelor și combaterea retenției de apă, deci și a aspectului de coajă de portocală. Pentru a te bucura de aceste efecte, include țelina în meniu de cel puțin 3 ori pe săptămână, de preferat sub formă de salată stropită cu lămâie.
Avocado
Așa cum a demonstrat un studiu al cercetătorilor de la Universitatea din California, SUA, acidul oleic, un tip de grăsime mononesaturată din compoziția acestui fruct, se transformă, la nivel intestinal, într-un hormon – oleoythanolamida (OEA) – care nu doar conferă senzația de sațietate, ci o și menține timp îndelungat.
Pentru a susține procesul de slăbire, propune-ți să faci mai multă mișcare în fiecare zi: urcă și coboară pe trepte, mergi pe jos o stație în plus până la serviciu, stai în picioare în mijloacele de transport etc.
Grepfrutul
Chiar și în cazul în care nu schimbi nimic altceva în dieta ta actuală, consumul unei jumătăți de grepfrut înainte de fiecare masă te poate ajuta să dai jos cel puțin jumătate de kilogram într-o săptămână.
Ananasul
Sursă generoasă de micronutrienți și, în ciuda gustului dulce, cu puține calorii (circa 50 kcal/100 g), ananasul este o opțiune ideală pe post de desert atunci când ești cu ochii pe cântar. El conține și bromelaină, un amestec de enzime care ușurează digestia și împiedică balonarea.
Broccoli
Mai cunoscută pentru proprietățile sale anti-cancer, această legumă din familia cruciferelor este indicată și pentru prevenirea sau combaterea excesului ponderal. În stare cruda, furnizează doar 33 kcal/100 g.
Scorțișoara
Acest condiment aromat se dovedește a fi de un real ajutor în procesul de slăbire, întrucât ține glicemia sub control și previne apariția precoce a senzației de foame și a poftelor alimentare. Un studiu experimental a arătat că adăugarea scorțișoarei într-un preparat culinar îi poate reduce indicele glicemic cu 18-29%.
Fulgii de ovăz
Fibrele pe care le conțin au dublă acțiune: mențin senzația de sațietate și asigură un tranzit intestinal sănătos. Consumă-i la micul dejun sub formă de terci sau ca gustare, amestecați într-un iaurt cu procent scăzut de grăsime.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Tot ce trebuie să știi despre dieta Ikanos
14.11.2024