Top 25 alimente alcaline recomandate de Dr. Oz
Dieta alcalină este bazată pe ideea că excesul de acid din organism duce la apariția bolilor, iar alimentele alcaline te ajută să combați această aciditate nocivă. În mod tradițional, dieta alcalină nu conține carne, lactate, cereale sau cofeină și mizează pe consumul în proporție de 80% de alimente cu efect alcalin asupra pH-ului uman.
26.06.2014
Timp estimat de citire:
2 minute, 34 secundeDescoperă care sunt cele mai importante 25 de alimente alcaline pe care le recomandă Dr. Oz!
Alimente recomandate în dieta alcalină
În faimoasa sa emisiune, Dr. Oz recomandă dieta alcalină, pentru efectele sale benefice asupra organismului uman, inclusiv asupra greutății corporale. Pentru a află mai multe despre beneficiile dietei alcaline și despre grupele de alimente alcaline, click aici!
În topul creat de Dr. Oz se regăsesc următoarele 25 de alimente alcaline:
|
|
Unele dintre alimentele alcaline recomandate de Dr. Oz au multe calorii sau conțin alcool (cum este berea), de aceea este indicat să le consumi cu moderație. În schimb, Dr. Oz menționează că, dacă vrei să urmezi dieta alcalină, trebuie să eviți câteva alimente ce produc o aciditate foarte mare în organism.
Alimentele cu cel mai puternic efect alcalinizant, recomandate în dieta alcalină, sunt:
- Alimente foarte alcaline: lămâi, pepene roșu
- Alimente alcaline: pepene galben, țelină, smochine, curmale, lămâi verzi, alge marine, mango, pepene galben, papaya, pătrunjel, struguri fără sâmburi, creson, sparanghel, sucuri de fructe, sucuri de legume, fructe kiwi, fructul pasiunii, pere dulci, ananas, smochine.
- Alimente moderat alcaline: mere dulci, germeni de alfaalfa, caise, avocado, banane coapte, coacăze, smochine proaspete, usturoi, grepfrut, fructe guava, ierburi, salate, nectarine, piersici dulci, mazăre, dovleac dulce, sare de mare, fasole verde, sfeclă, ardei gras, broccoli, varză, pudră de carob, conopidă, ghimbir, portocale, cartofi, zmeură, căpșune, dovlecei, porumb, napi, oțet de mere.
- Alimente ușor alcaline: migdale, anghinare, varză de Bruxelles, cireșe, nucă de cocos proaspătă, castraveți, vinete, miere, praz, ciuperci, măsline, ceapă, murături, ridichi, condimente, roșii dulci, castane coapte, gălbenuș de ou fiert, lapte de capră, maioneză preparată în casă, ulei de măsline, semințe de susan, boabe de soia, tofu, lapte de soia, germeni, drojdie.
Alimente de evitat în dieta alcalină
Paradoxal, aceste alimente nu au neapărat un pH acid în sine, ci au efect acid asupra organismului. Poți consuma aceste alimente în dieta alcalină, însă doar în proporție de 20% din cantitatea zilnică de mâncare. Restul de 80% trebuie să fie alcătuit din alimente alcaline, precum cele de mai sus.
|
|
Surse: doctoroz.com, rense.com
Topul celor mai sănătoase 15 alimente
23.01.2025