Top 5 alimente anti-imbatranire
O dieta in care incluzi si alimente bogate in antioxidanti contribuie la incetinirea procesului de imbatranire, datorita capacitatii acestora de a combate radicalii liberi, prezenti in mediul exterior – in special in cel urban, incarcat de poluare.
25.03.2011
Timp estimat de citire:
1 minut, 45 secundeConsuma constant alimentele acestea, pentru o piele tanara si ferma pentru mai multa vreme si un organism sanatos:
1. Fructe de padure
Mizeaza pe zmeura, mure, afine si coacaze pentru o vedere buna, o memorie de elefant si un ten luminos si protejat de factorii nocivi din mediu, ce duc la imbatranirea prematura a pielii. Radicalii liberi pot contribui si la deteriorarea celulara, responsabila de o serie de boli asociate cu varsta inaintata, precum osteoporaza sau Alzheimer, de aceea este indicat sa consumam fructe de padure pe tot parcursul vietii.
2. Iaurt
Iaurtul contine mult calciu si este grozav pentru a preveni bolile de oase, precum osteoporoza, in special in perioada menopauzei si dupa, pentru a-ti mentine dantura sanatoasa si tensiunea la un nivel sanatos. Consuma zilnic un pahar de iaurt degresat, la gustarea de dimineata sau de la pranz!
3. Peste
In functie de tip, carnea de peste poate fi slaba si dietetica sau poate fi mai grasa, insa plina de anumiti nutrienti absolut necesari bunei functionari a organismului. Somonul si tonul, doua dintre tipurile de peste ce au carnea grasa, contin cantitati importante de Omega 3, un nutrient ce iti mentine creierul in forma maxima si previne imbatranirea celulara.
4. Cereale integrale
In combinatie cu iaurt si cateva fructe sau miere, cerealele integrale sunt un aliment pe gustul intregii familii, iar faptul ca iti mentin tranzitul intestinal perfect functional si sanatos te ajuta sa iti pastrezi silueta de-a lungul timpului. Fata de cerealele foarte procesate, cele integrale contin mai multe fibre, vitamine si minerale ce contribuie la sanatatea ta.
5. Nuci si migdale
Miezul de nuca si migdalele crude reprezinta o gustare sanatoasa si foarte hranitoare. Chiar daca sunt bogate in calorii, aproximativ 20% dintre caloriile continute de acestea nu sunt absorbite de organism – daca nu le consumi in exces, nu te vei ingrasa. In schimb, iti dau senzatia de satietate si nu vei mai simti nevoia sa mananci foarte mult.
Șapte motive pentru care zahărul de cocos este o alegere mai bună decât zahărul rafinat
19.12.2024