Top factori care atrag grasimea si duc la ingrasare
Vrei sa slabesti, asa ca te “lupti” cu o dieta si un program drastic de exercitii fizice, insa rezultatele intarzie sa apara? Iti propunem sa descoperi cei mai importanti factori care atrag grasimea si duc la ingrasare, sabotandu-ti dieta fara ca tu sa-ti dai macar seama!
24.03.2015
Timp estimat de citire:
2 minute, 8 secundeDescopera top factori care atrag grasimea si duc la ingrasare!
Somnul insuficient
S-ar putea ca, in cazul tau, o ora de somn in plus sa fie mai importanta decat o ora petrecuta in sala de fitness! Studiile arata ca, daca te culci tarziu, esti mai predispus sa iei gustari nocturne, ceea ce inseamna mai multe calorii si mai multe kilograme in plus. Lipsa somnului duce la schimbari hormonale care cresc foamea, apetitul si, de asemenea, te fac sa nu te simti la fel de satul dupa ce mananci.
Stresul
Cand sarcinile vietii devin prea intense, organismul tau intra intr-o stare de… supravietuire. Atunci este secretat cortizolul sau hormonul stresului, ceea ce cauzeaza o crestere a apetitului. Si, de asemenea, esti tentat sa mananci alimente mai calorice atunci cand esti stresat. Combinatia aceasta este un soi extrem de fertil pentru ingrasare, asa ca invata sa tii stresul sub control!
Unele medicamente antidepresive
Unul dintre cele mai neplacute efecte adverse ale unor antidepresive este ingrasarea, asa ca, daca simti ca ai inceput sa te ingrasi nejustificat de mult dupa ce ai inceput sa iei antidepresive, discuta cu medicul tau pentru a-ti schimba tratamentul. Totodata, nu-ti schimba sau intrerupe niciodata tratamentul pe cont propriu, fara sa te consulti cu medicul. Un alt motiv pentru care te ingrasi dupa ce incepi tratamentul cu antidepresive poate sa fie si faptul ca incepi sa te simti mai bine, ceea ce poate duce la un apetit crescut.
Hipotiroidismul
Daca tiroida ta nu produce suficienti hormoni, este posibil sa te simti obosit, slabit, adesea infrigurat si sa te ingrasi. Fara suficienti hormoni tiroidieni, metabolismul tau incetineste si te face sa te ingrasi. Chiar si daca tiroida functioneaza mai lent, tot poate duce la ingrasare. Tratamentul pentru tiroida poate sa te ajute sa nu te mai ingrasi atat de mult.
Sindromul ovarelor polichistice
Sindromul ovarelor polichistice este o afectiune hormonala comuna in randul femeilor tinere. Majoritatea femeilor care sufera de sindromul ovarelor polichistice au mici chisturi pe ovare, ceea ce afecteaza ciclul menstrual si duce la dezechilibre hormonale. Femeile cu sindromul ovarelor polichistice au o rezistenta la insulina (hormonul care controleaza nivelul zaharului de sange), ceea ce poate duce la ingrasare. Kilogramele in plus tind sa se depuna in zona abdomenului, ceea ce poate duce la afectiuni cardiovasculare, conform unor studii.
Expert: Oamenii sănătoși și creativi au în comun aceste 6 lucruri
07.10.2024