Trucuri de slăbit de la medicul nutriționist Mihaela Bilic
Scăderea în greutate nu trebuie privită ca fiind o corvoadă. Vei avea mult mai multe șanse de izbândă dacă o vei lua ca pe o provocare. Astfel îți vei putea mobiliza mai ușor energia pentru a face schimbările necesare, care să te ducă spre obiectivul propus.
14.04.2021
Timp estimat de citire:
3 minute, 55 secundeSlab sau Gras a stat de vorba cu dr. Mihaela Bilic, medicul nutriționist care le-a ajutat pe Teo, Mihaela Rădulescu, Andreea Raicu, Loredana Groza și multe alte vedete și persoane de rând să slăbească sau, după caz, să-și mențină silueta. I-am solicitat și noi câteva sfaturi. Ne-a oferit câteva idei inedite pentru a transforma dieta de slăbit într-un demers mai plăcut și ușor.
Hai la legume congelate!
Ne-am obișnuit până acum să auzim că preparatele congelate nu sunt recomandate în diete. Este valabil pentru semipreparate, cele pe care le dai la cuptorul cu microunde sau pe care le arunci în tigaie și sunt gata. Nu este însă valabil și pentru legumele congelate. Acestea își păstrează aproape toate vitaminele și minerale prețioase. Putem compara vitaminele pierdute de o salată ținută prea mult timp la frigider cu vitaminele pierdute prin congelarea legumelor. Nutriționistul ne spune că nu se pierd mai mult de 30% din conținutul de micronutrienți.
Consumă mai des pește gras
Orice aliment poate fi consumat atâta timp cât mănânci cu moderație, chiar și ciocolată sau orice altceva îți place. Unul dintre alimentele considerate în mod eronat că fiind interzise în diete este peștele gras: tonul, somonul, macroul, sardinele sau somnul. Grăsimea din pește nu este periculoasă, fiind bogată în acizi grași nesaturați. Așadar peștele, chiar și cel gras, este un aliment ce nu trebuie să lipsească din alimentație, nici măcar atunci când ne propunem să slăbim.
„Eu recomand asociat!”
Dacă te tentează să încerci regimurile disociate, mai gândește-te o dată. „Eu recomand asociat”, ne spune dr. Mihaela Bilic râzând. Ea ne îndeamnă să consumăm din toate alimentele, dar câte puțin. Ciorbele și supele sunt printre alimentele recomandate de către nutriționist, chiar dacă în ele au fost fierte și paste (de exemplu tăiței).
Dacă supa este fără făinoase, poate fi consumată chiar alături de o felie de pâine. Contrar regulilor stricte pe care le-am auzit până acum, pâinea nu este interzisă, dacă nu este un aliment devenit „dependență”. Adică unul din cele consumate în mod normal în exces și la care nu se poate renunța ușor. În cazul persoanelor cărora le place foarte mult pâinea, aceasta va fi prima eliminată la începerea dietei. Se va reintroduce apoi în alimentație, după o perioadă mai lungă de timp, încetul cu încetul.
Carnea, prietenul curei de slăbire
În ciuda faptului că de multe ori auzim lucruri rele despre carnea roșie, aceasta poate fi consumată atunci când vrem să slăbim. Carnea preparată pe grătar poate fi în sânge sau mediu preparată. Este recomandată alături de salata verde, aportul caloric și fibrele fiind tocmai bune pentru cei ce doresc să slăbească.
Stai în apă și slăbești
Un alt sfat neașteptat este acela de a face băi prelungite în mare sau chiar în cadă. Numai statul în apă ne face să pierdem calorii – putem chiar să nu ne mișcăm deloc. Apa mai rece decât temperatura corpului determină organismul să consume calorii fără să-ți dai seama, stând.
Și fructele îngrașă
Deși nu conțin zahăr așa cum conțin dulciurile, și fructele îngrașă. Pofta nu înseamnă foame, iar pofta de dulciuri nu poate fi satisfăcută prin consumarea fructelor. „Decât un kilogram de mere care nu taie pofta de dulce, mai bine mâncați o feliuță de tort de ciocolată”, ne spune nutriționistul dr. Mihaela Bilic, care nu se declară a fi un mare fan al fructelor.
Carnea de curcan, alimentul fericirii
Se vorbește foarte mult despre carnea de pui atunci când sunt aduse în discuție dietele și slăbitul. Ceea ce poate nu știai este că un alt tip de carne este multe mai indicată. Vorbim de carnea de curcan, care pe lângă faptul că este slabă, scade apetitul și chiar dă o stare de bine. Și asta pentru că are conținut ridicat de triptofan, o substanță care contribuie la stimularea secreției de serotonină, un neurotransmițător cunoscut și cu denumirea de „hormonul fericirii”.
Disclaimer: Informatiile din acest articol apartin exclusiv autorului acestui material si redau o experienta personala in lupta cu kilogramele in plus. Orice recomandare medicala continuta de acest material are scop informativ. Rezultatele nu sunt tipice, pot varia de la individ la individ si pot depinde de stilul de viata al fiecaruia, de starea de sanatate, dar si de alti factori.
Tot ce trebuie să știi despre dieta Ikanos
14.11.2024