Uleiul de anason, beneficiu pentru sanatate
Anasonul este un condiment specific bucatariei din Egipt, India si Indonezia si este putin folosit in Romania. El are insa, pe langa gustul dulce si foarte aromat, numeroase intrebuintari curative.
23.03.2012
Timp estimat de citire:
0 minute, 45 secunde
Este un excelent sedativ si calmeaza starile de isterie, dar poate fi folosit si ca stimulent digestiv. Este din familia patrunjelului, arata ca niste seminte si este nelipsit din reteta de preparare a bauturii traditionale grecesti, uzo. In Orient, anasonul se foloseste pentru condimentarea carnatilor, in Europa se foloseste pentru prepararea produselor dulci, dar intra si in componenta produselor cosmetice, informeaza
organicfacts.net. Specialistii americani sunt de parere ca proprietatile cele mai importante ale anasonului sunt cele calmante. El poate fi folosit chiar de epileptici, pentru depasirea crizelor. Mirosul puternic al uleiului esential de anason alunga insectele. Nu trebuie decat sa il folosesti in sedinte scurte de aromoterapie si nu vei mai avea probleme cu insectele suparatoare.
În ce poziție e bine să iei medicamentele, pentru efecte rapide
24.10.2024