Virgil Iantu: „Atentie la calitatea alimentatiei, dar si la cantitatea ei!”
Lista lucrurilor bune de povestit despre Virgil Iantu este foarte lunga si foarte cunoscuta, asa ca ne rezumam la a-i face o introducere succinta artistului in varsta de 43 de ani, nascut in Timisoara. A absolvit Universitatea de Muzica Bucuresti, a fost prezentator radio si ani buni ne-a facut sa zambim prezentand emisiunea “Copii spun lucruri traznite!” de la Prima TV. Imediat dupa absolvirea facultatii, a fost admis ca solist al Corului Madrigal. Un lucru foarte interesant de mentionat, Virgil este si un filantrop apreciat care s-a implicat in numeroase campanii umanitare.
07.11.2014
Timp estimat de citire:
3 minute, 34 secundeEvident ca un asa artist duce un stil de viata sanatos, bazat pe sport si o alimentatie selectiva. Recunoaste ca si lui ii plac micii sau painea calda si mananca atunci cand simte nevoia, insa cu masura. Va invitam sa descoperiti si alte lucruri intersante despre Virgil Iantu in interviul de mai jos.
Slab sau Gras: Suntem tare curiosi sa aflam cum te mentii in forma. Care este secretul tau?
Virgil Iantu: Nu este vorba despre niciun secret, ci despre autocunoastere si dorinta.Niciodata nu am crezut in diete si nici nu am tinut vreuna. Suntem nascuti diferiti, modul de viata difera de la un om la altul, starea fizica, metabolismul, toate sunt diferite, asadar nu cred intr-un regim alimentar general valabil. El trebuie sa fie personalizat si construit pe o alimentatie echilibrata si sanatoasa. Si mai e un lucru esential. Sa iti pese de tine!
Slab sau Gras: In ce consta alimentatia ta intr-o zi obisnuita?
Virgil Iantu: In functie de zilele de antrenament, de ultimele analize si de perioada, impreuna cu antrenorul meu Valentin Vasile, am stabilit un meniu zilnic. Este unul bogat, dar sanatos, ce te mentine in forma.
Slab sau Gras: Cum incepe o zi pentru tine? Ce "ritualuri" ai?
Virgil Iantu: Apa cu lamaie si putin bicarbonat pe stomacul gol. Asa incepe ziua. Apoi ma uit pe meniu si incep sa imi pregatesc micul dejun. Apoi in zilele de antrenament merg la treaba, iar in zilele de pauza, uneori fac miscare si singur.
Slab sau Gras: Spune-ne, te rog, ce aliment nu-ti lipseste din casa.
Virgil Iantu: Marul. Si aici trebuie avut grija la cantitate si la ora la care il mananci. Seara nici macar marul nu e recomandat. Contine zahar si daca nu consumi aceasta energie, atunci, in timp de repaus, cum e somnul, el se transforma in grasime.
Slab sau Gras: Care a fost cea mai ciudata experienta culinara?
Virgil Iantu: Crocodil, viermi de matase…
Slab sau Gras: Ce parere ai despre alimentatia romanilor?
Virgil Iantu: Din pacate nu exista o educatie in acest sens. Si mie imi plac cartofii, painea calda, sarmalele, slanina si micii. Mult de tot! Doar ca mi-am obisnuit in timp organismul in asa fel incat daca ii dau asa ceva, gusta cu placere, scapa de frustrari, dar spune foarte repede stop si revenim impreuna la bunele obiceiuri.Trebuie sa avem grija de noi, de ce mancam. Astazi, pana si legumele si fructele sunt cu probleme, ce sa mai vorbim despre fast food in orice forma?! Si aici parintii au un rol extrem de important. Americanii au inceput sa realizeze pericolul, iar noi abia ce ne imprietenim cu el.
Slab sau Gras: Studiezi vreodata eticheta inainte de a cumpara vreun aliment de pe raft?
Virgil Iantu: Recunosc ca nu si e o greseala. In afara de pret, se intampla in destule magazine sa dai peste marfa expirata si atunci…Doamne fereste! O sa am grija!
Slab sau Gras: Esti adeptul iesirilor in oras atunci cand vrei sa mananci sau preferi o masa in intimitatea caminului?
Virgil Iantu: Imi place mult mai mult sa mananc acasa. Nu imi place sa mananc in public, dar ma bucur din cand in cand de o masa la restaurant, daca este unul pe gustul meu si intr-un context placut.
Slab sau Gras: Ce recomanzi cititorilor nostri care vor sa se mentina in forma?
Virgil Iantu: Sa isi faca analizele macar o data pe an, daca nu la sase luni, sa le pese de sanatate si de aspectul fizic si sa faca miscare neaparat. Mers pe jos, bicicleta, o gimnastica usoara de dimineata sau cand e timp si sa aiba grija la calitatea alimentatiei si la cantitatea ei!
Interviu: Vali Morarescu
Geanina Ilieș: “Îmi place foarte mult ciocolata, dar nu înseamnă că o mănânc zilnic”
25.02.2020