29.09.2020
Timp estimat de citire:
1 minut, 6 secundeBolile cardiovasculare, inclusiv bolile de inimă și accidentul vascular cerebral, sunt pe primul loc în ceea ce privește cauzele de deces la nivel mondial, ucigând 17,9 milioane de oameni în fiecare an. Fundația Mondială a Inimii organizează Ziua Mondială a Inimii pe 29 septembrie în fiecare an pentru a crește conștientizarea despre bolile cardiovasculare, factorii de risc și măsurile preventive.
Ca parte a acestei campanii internaționale, Federația Mondială a Inimii organizează în mod normal diverse evenimente de conștientizare precum controale de sănătate, evenimente sportive, discuții publice și forumuri științifice, expoziții în peste 100 de țări. Anul acesta Federația încurajează oamenii să „Folosească inima pentru a învinge bolile cardiovasculare”. Mai multe rapoarte și studii au indicat faptul că persoanele cu boli cardiovasculare și factorii lor de risc, inclusiv diabetul și hipertensiunea, sunt mai vulnerabile la formele severe de coronavirus. Prin urmare, păstrarea sănătății inimii este mai importantă ca niciodată în timpul pandemiei COVID-19.
Cauzele bolilor cardiovasculare includ fumatul, diabetul, hipertensiunea arterială și obezitatea, poluarea aerului, afecțiunile medicale rare, cum ar fi boala Chagas și amiloidoza cardiacă etc. Experții spun că 80% din decesele premature din cauze cardiovasculare ar putea fi evitate prin controlul factorilor de risc, precum consumul de tutun, dieta nesănătoasă și inactivitatea fizică.
În ce poziție e bine să iei medicamentele, pentru efecte rapide
24.10.2024