Zucchini cu ton
Chiar dacă nu se bucură de o popularitate ridicată, zucchini are un gust pregnant și este plin de vitamine și substanțe nutritive. Atunci când ești la dietă, rețeta de zucchini cu ton este de real ajutor datorită conținutului redus de carbohidrați și nu ar trebui să lipsească din meniul săptămânal.
01.03.2021
Timp estimat de citire:
1 minut, 30 secundeIngrediente
- 2 zucchini (mărime medie)
- 200 grame ton în suc propriu
- O jumătate de ceapă
- Un cățel de usturoi
- 50 grame asparagus
- 50 grame mozzarela
- Iaurt degresat
- Oregano
- Boia dulce
- Sare
- Piper
Mod de preparare
Se spală bine cele două bucăți de zucchini și se taie în două.
Cu o lingură se scobește miezul până ce feliile de zucchini seamănă cu niște bărcuțe.
Într-un bol se adaugă tonul cu ceapa tăiată cât mai mărunt, usturoiul zdrobit bine, sarea, piperul, puțin oregano, boia (după gust) și se amestecă bine.
Conținutul se pune în spațiul creat din zucchini.
Se pun la cuptor la aproximativ 200 grade Celsius și se lasă 20-25 minute.
Beneficii
Tonul este unul dintre cele mai recomandate alimente atunci când vrei să ții o dietă datorită substanțelor nutritive pe care le conține. Este bogat în vitamine și minerale ce ajută la întărirea membranei celulare. Consumul de ton ajută la prevenirea cancerului de colon, ajută la întărirea sistemului imunitar și reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare.
Deși are 95% apă, zucchini este bogat în vitamine și minerale. Acesta conține fibre, vitamina A, vitamina C, complexul de vitamine B, zinc, fier, fosfor, magneziu, calciu, potasiu. Consumat regulat, acesta ajută la digestie, păstrarea sănătății ochilor, menținerea și curățarea plămânilor și este un aliat perfect atunci când ești la dietă.
Zucchini cu ton
01.03.2021