Cornel Verban: Nicio zi fara fructe!
Cornel Verban este fara indoiala o emblema si un ambasador al muzicii de calitate. Canta de cand se stie iar cariera lui muzicala se intinde pe o perioada de peste 40 de ani. Destul de discret in ceea ce priveste relatia cu presa, Verban afirma ca are mai multe de spus pe scena decat ziaristilor care-l invita pe la emisiuni sau il abordeaza pentru diferite mondenitati. In ciuda acestui fapt, artistul a acceptat sa dezvaluie cititorilor www.slabsaugras.ro o parte din stilul sau de viata.
01.06.2013
Timp estimat de citire:
3 minute, 10 secundeSlab sau Gras: Cum stati cu sportul, domnule Verban?
Cornel Verban: Admit ca nu fac prea mult sport, insa uneori mai alerg seara prin parc. Problema mea este ca imi place sa mananc si bine, si mult.
Slab sau Gras: Ce inseamna “bine si mult”?
Cornel Verban: Bine inseamna ca mananc destula carne, vita, pui, peste, branza. Rareori si porc, dar doar la gratar. Toate astea cat mai bio. Evit sa cumpar pui de la magazine, de exemplu. Cumpar de la tarani, direct din curte. Branza la fel. Chiar daca sunt ele cat mai naturale, mananc totusi mai mult decat trebuie. Pe langa produsele astea traditionale, imi plac foarte mult fructele de mare. Asta inseamna pentru mine “bine si mult”.
Slab sau Gras: Mancati de trei ori pe zi asa cum sugereaza specialistii?
Cornel Verban: Nu. Clar nu. Maximum de doua ori. Programul meu este cumva diferit fata de cel al unui om obisnuit. Rar iau micul dejun. Mananc pranzul pe la ora 17. Muncesc pana noaptea tarziu si evident ca ma trezesc dupa 12. Imi incep ziua cu o cafea si abia peste cateva ore mananc. Fac asta de multi ani si metabolismul meu s-a adaptat acestui orar. A doua masa o iau pe la 10 seara. Intre mesele despre care-ti vorbesc, dar si dupa ora 22, mananc multe fructe.
Slab sau Gras: Ca veni vorba de fructe, ce preferinte aveti?
Cornel Verban: Merele verzi in primul rand. Vorbesc despre merele romanesti, evident. Celelalte nu au gust si nu conteaza. Kiwi mult, ananas foarte mult si banane. Nu trece nicio zi fara fructe.
Slab sau Gras: Unde ati gasit cea mai interesanta bucatarie?
Cornel Verban: In Franta, indubitabil. Apoi in Italia si in Spania. Preparatele lor, consumate cu limita iti dau efectiv o stare de bine. In Germania, de exemplu sunt preparate mai grele, carnati, carnuri prajite care nu sunt pe gustul meu. Sa stii ca si bucataria romaneasca are o parte destul de placuta. Eu cant foarte mult pe litoral si am cateva locuri in care mananc preparate sanatoase si naturale. Sunt restaurante pescaresti pe malul marii in care pestele ajunge din apa direct in farfuria ta, fara sa mai treaca prin congelator. Sunt o adevarata desfatare.
Slab sau Gras: Aveti vreun aliment care nu va lipseste din frigider?
Cornel Verban: Mere, branza de oaie si ciorba. Frigiderului meu nu-i sta bine fara astea.
Slab sau Gras: Stiti sa gatiti?
Cornel Verban: Nu stiu sa gatesc dar stiu sa mananc. Gateste sotia pentru mine si o face bine de tot.
Slab sau Gras: In fast food intrati?
Cornel Verban: Niciodata! Am mancat acum cativa ani o shaorma si mi-a fost rau doua zile. Serios! Nici macar nu vreau sa mai aud de asa ceva.
Slab sau Gras: Mancau romanii mai bine in trecut?
Cornel Verban: Da! Nici nu putem compara. Pai gaseai rosii cum sunt cele din supermarketurile de astazi? Astea sunt frumoase dar fara gust. Cele de atunci erau zemoase si hranitoare, parca imi vine apa in gura cand imi amintesc. Si rosiile reprezinta un singur exemplu. Inainte nu importam toate prostiile, mancam ce crestea in curti si in gradini. Acum mancam ce creste in laborator!
Interviu: Vali Morarescu
Geanina Ilieș: “Îmi place foarte mult ciocolata, dar nu înseamnă că o mănânc zilnic”
25.02.2020